Πρώτο κουδούνι στις 14 με μέτρα και προσοχή

Νέα

Πρώτο κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου με όλους τους μαθητές και με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Καμπουράκης ερωτηθείς για το άνοιγμα υποστήριξε ότι αναμένουν ακόμη κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες από πλευράς των υπουργείων για την συγκεκριμενοποίηση της διαχείρισης τυχόν κρουσμάτων σε μαθητή ή εκπαιδευτικό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και θα διανεμηθεί δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η παροχή δύο υφασμάτινων μασκών ενώ έχουν δοθεί προδιαγραφές για να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο, πυκνή ύφανση αλλά λεπτή ίνα για να είναι άνετη για τα παιδιά και να διευκολύνουν την αναπνοή μιας και η χρήση της μάσκας θα διαρκεί ώρες.

Ανάμεσα στα μέτρα που έχουν ενδιαφέρον είναι και η ενημέρωση αλλά και οι οδηγίες από τον ΕΟΔΥ που θα σταλούν στα σχολεία, ενώ γιατροί θα τα επισκέπτονται προκειμένου να δείξουν πως γίνεται η σωστή χρήση της μάσκας αλλά και άλλες χρηστικές συμβουλές.
Όπως και το προηγούμενο διάστημα που λειτούργησαν τα σχολεία με την πανδημία θα υπάρχουν αντισηπτικά ενώ επιδιώκονται λύσεις ώστε να επιτευχθεί καθημερινός σχολαστικός καθαρισμός στα σχολεία με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα ενισχυθεί το ολοήμερο, θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη και δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Τέλος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις δεν θα πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές επισκέψεις σε μουσεία και περίπατοι ανά τμήμα, ενώ το πρόγραμμα της γυμναστικής, και των εργαστηρίων θα προσαρμοστεί και θα λαμβάνονται μέτρα.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ