Πρώτη επιλογή για τους επισκέπτες το Νησί

Νέα

Μια μικρή όμορφη κουκίδα μέσα στο πράσινο που σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι κάπου στο Αιγαίο και όχι στη λίμνη Παμβώτιδα.

Μια όαση δροσιάς. Μια μικρή όμορφη κουκίδα μέσα στο πράσινο που σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι κάπου στο Αιγαίο και όχι στη λίμνη Παμβώτιδα. Το νησί των Ιωαννίνων είναι μοναδικό.

Δεν υπάρχει επισκέπτης που θα φτάσει στα Γιάννενα και δε θα πάει στο Νησί να περπατήσει στα στενά σοκάκια και να απολαύσει τη θέα και το μοναδικό τοπίο. Σπίτια μικρά, γραφικά, όμορφοι κήποι, είναι μερικά μόνο από όσα θα δει όποιος πάει στο Νησί.

Η σύνδεσή του με την πόλη των Ιωαννίνων, γίνεται με καραβάκια, που εκτελούν ημερήσια δρομολόγια ανά μισή ώρα το καλοκαίρι και ανά μία ώρα το χειμώνα.

Το Νησί αποτελεί πόλο τουριστικής ανάπτυξης των Ιωαννίνων και αυτό καταγράφεται από όλους. Ο πρόεδρος της κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος ρωτήθηκε για την κίνηση καθώς ήδη διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου. Όπως μας εξήγησε είναι πολύς ο κόσμος που έρχεται στο Νησί για να κάνει βόλτα στα στενά σοκάκια και να περιηγηθεί στις Μονές και στο Μουσείο που εδρεύει εκεί.

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε αύξηση των επισκεπτών. Η αύξηση καταγράφεται μετά το τέλος των σχολικών εκδρομών που είχαμε φέτος. Ευτυχώς, δεκάδες μαθητές βρέθηκαν στο Νησί και έτσι είχαμε αύξηση της κίνησης. Το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και το επόμενο διάστημα και ειδικά τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες» τονίζει ο κ. Λιούμπος.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ