Προτεραιότητα, η ψηφιακή εξυπηρέτηση του πολίτη!

Νέα

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου είχε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Η εξυπηρέτηση του πολίτη τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Πιερρακάκης με τον περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη ενώ ο δεύτερος βρήκε την ευκαιρία να ενημερώσει τον υπουργό και για  το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που προετοιμάζει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Παρουσία υπηρεσιακών στελεχών και συνεργατών  υπογραμμίστηκε από τον Υπουργό η ανάγκη βελτίωσης της καθημερινής εξυπηρέτησης των πολιτών λέγοντας ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί πολλές εφαρμογές τις οποίες στο επόμενο διάστημα θα τις δούμε να εφαρμόζονται και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Αναφορικά με το Κέντρο Τεχνολογίας ο κ. Πιερρακάκης αναγνώρισε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει συνολικά για εγκατάσταση μεγάλων εταιριών στη χώρα μας όπως πρόσφατα της Microsoft προαναγγέλλοντας την έλευση και άλλων και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον και για την περιοχή της Ηπείρου.

«Καταγράφουμε την πολύ μεγάλη αλλαγή που συντελείται στην Περιφέρεια της Ηπείρου, βλέπουμε μεγάλες εταιρίες του κλάδου της τεχνολογίας, βλέπουμε να γίνονται  επενδύσεις από το εξωτερικό. Η Ήπειρος πρωτοστατεί στη μεγάλη αλλαγή που συντελείται.  Συνεπώς, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά μας για να κάνουμε πολύ μεγάλες αλλαγές και σε επίπεδο του κράτους και της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν το σχέδιο της περιφέρειας συμβαδίζει με το σχέδιο του Υπουργείου ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι από την πλευρά τους βλέπουν το συνολικό ενδιαφέρον που υπάρχει. Εξήγησε πως πριν από λίγα χρόνια δεν υπήρχε στρατηγική προσέγγισης της χώρας στο κομμάτι data center κάτι που τώρα αλλάζει ενώ στάθηκε στην αναγκαιότητα συνδεσιμότητας όλων όσων σχεδιάζονται με τα Πανεπιστήμια αλλά και τις υφιστάμενες εταιρείες.

«Βλέπουμε το σχεδιασμό και το ενδιαφέρον. Η Ελλάδα δεν είχε στρατηγική προσέγγισης data center. Τώρα, βλέπουμε ότι υπάρχει. Το δικό μας σκεπτικό αφορά μια ευρύτερη στρατηγική. Πρέπει να σταθούμε στη συνδεσιμότητα και φυσικά να αξιοποιήσουμε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας: Τους ανθρώπους που έχουμε!» απάντησε.

Ο περιφερειάρχης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον υπουργό για την συνεργασία δηλώνοντας μάλιστα «θαυμαστής» των όσων έχει πετύχει στο Υπουργείο.  «Τον ενημέρωσα  για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας και θα είναι αρωγός μας σε ο, τι χρειαστούμε  {…} Είναι πολλά θέματα που αν τα πάρει υπό τη σκέπη του θεωρώ ότι θα αλλάξει οριστικά σελίδα η πατρίδα μας».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ