Προσβάσιμες από ΑμεΑ οι παραλίες της Άρτας

Νέα

Στην «βάση τους» βρίσκονται για την φετινή κολυμβητική περίοδο, οι ράμπες με μηχανισμό μετακίνησης των ΑμεΑ προς τη θάλασσα σε παραλίες της Κορωνησίας.

Οι ράμπες έχουν τοποθετηθεί στην πίσω παραλία της Κορωνησίας, στην παραλία «Φράχτης» και στην παραλία της Σαλαώρας. Οι ράμπες θα παραμείνουν έως τέλος Σεπτεμβρίου.

Η ολοκληρωμένη πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες της Κορωνησίας, ανταποκρίνεται στο αναφαίρετο δικαίωμα των ΑμεΑ για ίσα δικαιώματα. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ 2014- 2020).

Παράλληλα, ο Δήμος Αρταίων και με αφορμή τις ημέρες του καύσωνα προτρέπει τους Δημότες και επισκέπτες:

– Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

– Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

– Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

– Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.