Προσέλκυση νέων που θέλουν να ασχοληθούν με ναυτικά επαγγέλματα

Νέα

Η προσπάθεια προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα είναι ο στόχος που θέλουν να επιτύχουν οι εκπαιδευτικές δράσεις

Η προσπάθεια προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα είναι ο στόχος που θέλουν να επιτύχουν οι εκπαιδευτικές δράσεις που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα με την συνεργασία των εκπαιδευτικών αλλά και του υπουργείου Παιδείας αλλά και Ναυτιλίας. Στην ουσία πρόκειται για μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι μαθητές τα επαγγέλματα της θάλασσας.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Καμπουράκη,  οι φορείς οργανώνουν  από κοινού επιτροπές που επισκέπτονται πόλεις της χώρας σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των νέων για τα οφέλη που θα έχουν, εφόσον επιλέξουν το ναυτικό επάγγελμα.

Το επόμενο διάστημα όσοι μαθητές δηλώσουν ενδιαφέρον για το ναυτικό επάγγελμα θα συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι ημερήσιο Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα όπου θα ενημερωθούν εν πλω για όλα όσα αφορούν τα πλοία και την λειτουργία τους αλλά και για τα επαγγέλματα που αφορούν τη θάλασσα.

Μάλιστα, τον Μάιο αναμένεται να διοργανωθεί και ημερίδα όπου θα γίνει ενημέρωση από εκπροσώπους Ιδρυμάτων αλλά και φορέων στο μαθητικό κοινό. Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχει και ο εκπρόσωπος από το Ίδρυμα Ευγενίδη προκειμένου να ενημερώσει τα παιδιά για τις δυνατότητες της ελληνικής ναυτιλίας.

Το υπουργείο δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανάδειξη των δυνατοτήτων που υπάρχουν και θέλει να ενημερώσει τους νέους για την επαγγελματική και προσωπική ανέλιξης, σε μια εποχή με ιδιαίτερες προκλήσεις για εργασιακή αποκατάσταση.

«Η προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα σε συνδυασμό με την απαιτούμενη περαιτέρω αύξηση της δυναμικότητας των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και τον αναμενόμενο εκσυγχρονισμό της ναυτικής εκπαίδευσης θα συντελέσουν καθοριστικά, ώστε να μη χαθεί η ναυτική τεχνογνωσία από τον τόπο μας», τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετικό κάλεσμα των συναρμόδιων φορέων.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ