ΛΕΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ -«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί…»

Τοπικά

Χωρίς τέλος είναι το κύμα των ανατιμήσεων το οποίο ξεκίνησε από την ενέργεια και πλέον έχει μεταφερθεί σε βασικά προϊόντα.

Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί… πάνε περίπατο ενώ πολλοί είναι οι επαγγελματικοί κλάδοι που ζητούν στήριξη για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση.

Ήδη αποτυπώνεται δυσαρέσκεια αλλά και αγανάκτηση για δηλώσεις υπουργών του τύπου «αυτοκίνητα δεν έχουν οι φτωχοί» ή «δεν μειώνουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης γιατί θα επωφεληθούν και όσοι οδηγούν Καγιέν…»

Την ίδια ώρα τα σενάρια και πρόωρες εκλογές είναι υπαρκτά καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν τελικά οι συνθήκες οδηγήσουν και σε πρόωρες κάλπες.

Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Λένα Σταμάτη ρωτήθηκε για την κατάσταση καθώς είναι εκείνη που συζητά με πολλούς από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ ακούει και «τα σπασμένα» για τις όποιες «απίθανες» τοποθετήσεις υπουργών στα θέματα ενέργειας και ακρίβειας.

Η κα Σταμάτη υπεραμύνθηκε των ενεργειών του πρωθυπουργού και απέδωσε τις «ατυχείς» δηλώσεις υπουργών σε αστοχία της στιγμής… Η κα. Σταμάτη αναφερόμενη στον πρωθυπουργό είπε ότι από την αρχή της θητείας του έχουν συμβεί τα πάντα: Πανδημία, φυσικές καταστροφές μέχρι και πόλεμος που διεξάγεται μεταξύ της Ρωσίας με την Ουκρανία: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση που πραγματικά κανείς δεν μπορεί να διαχειριστεί. Τι να πούμε…Να πούμε ότι δεν υπάρχει ακρίβεια; Υπάρχει! Και ο κόσμος τα βγάζει πολύ δύσκολα εις πέρας», ανέφερε τηρώντας στάση αναμονής για τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, μήνυμα απευθύνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν στο πακέτο στήριξης των πολιτών απέναντι στο κύμα ακρίβειας.

Η εξειδίκευση του νέου πακέτου μέτρων κατά των ανατιμήσεων θα παρουσιαστεί σήμερα, Πέμπτη, από τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους υπουργούς: Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ