Προχωρούν το Σπίτι του Δεσπότη αλλά και το Περιβαλλοντικό Πάρκο

Νέα
  • Σε εξέλιξη είναι η δημιουργία Μουσείου

Το Σπίτι του Δεσπότη, το Περιβαλλοντικό Πάρκο αλλά και το κτήριο στην οδό Κουντουριώτη είναι τα ανοικτά θέματα της Μητρόπολης που σε συνεργασία με τους φορείς προσπαθεί να τα ολοκληρώσει.
Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι στόχος του είναι η συνεργασία με τους φορείς σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάδειξη και την προώθηση κοινών ζητημάτων.
Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών αλλά και Εφορεία Αρχαιοτήτων βρίσκονται σε συνεργασία με την Μητρόπολη ώστε να προωθηθούν θέματα που σχετίζονται με ολοκληρώσεις τόσο παρεμβάσεων σε κτήρια όσο και προώθησης θεμάτων όπως αυτό της ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης στην νέα γενιά.
Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε σε όλα όσα είναι σε εξέλιξη αρχής γενομένης από τις ενέργειες που γίνονται για την αναστήλωση του Σπιτιού του Δεσπότη. Ένας χώρος συνυφασμένος με την Μητρόπολη αλλά και με την ίδια την πόλη:
«Είναι σε εξέλιξη, συντονισμένη προσπάθεια με την Περιφέρεια και την Εφορεία Αρχαιοτήτων και προχωρά η στερέωση. Το σχέδιο που έχουμε είναι να λειτουργήσουμε ένα αρχειακό μουσείο της Μητρόπολης. Η Μητρόπολη έχει ένα ιστορικό αρχείο τεράστιο. Υπάρχει μια ομάδα επιστημονική, την οποία θα ανακοινώσουμε σε δεύτερο χρόνο, που θα ετοιμάσει ένα ικανό αριθμό αρχείων που θα μπορεί να ετοιμάζει περιοδικές εκθέσεις. Είναι ένας ωραίο σχέδιο και ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσει θα βάλουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας» είπε ο σεβασμιώτατος.
Το δεύτερο κομμάτι που επίσης είναι σε εξέλιξη είναι το κτήριο στην οδό Κουντουριώτη: «Και εδώ προχωρούμε. Το αναστηλώσαμε και συνεχίζουμε. Εδώ, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα εκκλησιαστικό μουσείο και ευελπιστούμε να βοηθήσουν όλες οι ενορίες της Μητρόπολης για να παρουσιαστούν τα κειμήλια, με ένα τρόπο που δεν θα θίγεται η ιδιοκτησία των ενοριών αλλά παράλληλα θα διαφυλάττουμε τα εκκλησιαστικά κειμήλια. Όλα αρχίζουν να προχωρούν, είναι ένα στοίχημα», για εμάς τονίζει ο κ. Μάξιμος.

Ολοταχώς για το Περιβαλλοντικό Πάρκο
Σε εξέλιξη είναι και ό,τι αφορά στο περιβαλλοντικό πάρκο. Εδώ, η συνεργασία με τους φορείς είναι εξίσου στενή και τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα αναμένεται να βρεθεί επιτροπή από το Γκίνες προκειμένου να καταγραφεί η πόλη για συγκεκριμένη ενέργεια στην ανακύκλωση. «Θα είναι ένα πανηγύρι ανακύκλωσης. Στόχος, να καταγραφεί η πόλη και όχι η Μητρόπολη. Το κάνουμε και το μοιραζόμαστε με όλους. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεργήσουμε και να κάνουμε θαύματα. Όπου έχουμε συνεργαστεί έχουμε πετύχει» είπε ο Μητροπολίτης .
Τέλος, ανακοίνωσε ότι τα παιδιά του Γυμνασίου Κατσικά βγήκαν πρώτα στην ανακύκλωση και μια τάξη του σχολείου αναμένεται να πάει στην Αμερική για να συναντήσει τον Γιάννη Αντετοκούμπο.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ