ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ – 1875 παιδιά στον Σχολικό Διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση»

Νέα

Με μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά που συμμετείχαν ολοκληρώθηκε την Τρίτη ο σχολικός διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση» που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, μαζί με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, για την ανακύκλωση, Followgreen.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 16 Δημοτικά Σχολεία με 1875 μαθητές και 120 εκπαιδευτικούς, ενώ σε διάστημα 4 μηνών οι μαθητές συγκέντρωσαν 4.320 κιλά χαρτί, 62 κιλά αλουμίνιο και 39 κιλά μπαταρίες. Την πρώτη θέση στο διαγωνισμό κατέκτησε το Δημοτικό Ελεούσας, τη δεύτερη θέση το Δημοτικό Ανέζας και την τρίτη θέση το 5ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν, ακόμη, κερδίζοντας επαίνους τα σχολεία: 6ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, Δημοτικό Σχολείο Γραμμενίτσας, Δημοτικό Σχολείο Κεραμάτων, 2ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, Δημοτικό Σχολείο Καμπής, Δημοτικό Σχολείο Κωστακιών, Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων, Δημοτικό Σχολείο Αγ. Σπυρίδωνα, 3ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αναργύρων. Όλα τα σχολεία κέρδισαν δώρα από τους χορηγούς του διαγωνισμού.
«Στον Δήμο μας, η ευαισθητοποίηση και η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης είναι πρώτιστης σημασίας. Η ευαισθητοποίηση ξεκινά από τις μικρές ηλικίες, για αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που η συμμετοχή των δημοτικών σχολείων στο διαγωνισμό είναι πάρα πολύ μεγάλη. Στο Δήμο έχουμε αναπτύξει την ψηφιακή πλατφόρμα η οποία «τρέχει» από τον Δεκέμβριο του 2018. Η πλατφόρμα προσφέρει εκπαίδευση, ενημέρωση και κίνητρα συμμετοχής μέσω της επιβράβευσης, ενώ ενισχύει την τοπική οικονομία. Οι δημότες μας είναι δίπλα στη περιβαλλοντική αυτή ενέργεια, καθώς μετά από ένα 5 μήνες επιτυχημένης λειτουργίας, τα εγγεγραμμένα μέλη ανέρχονται στα 430 και συνεχώς αυξάνονται. Οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν δείξει την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα, αφού 42 από αυτές μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα, προσφέροντας 60 προσφορές» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
«Μέχρι σήμερα στο Δήμο Αρταίων ανακυκλώνουμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό, έχοντας περίπου 4.000 τόνους το χρόνο. Προφανώς και θέλουμε να μεγαλώσουμε αυτό το νούμερο, αναπτύσσοντας με δράσεις την συνείδηση της ανακύκλωσης πρώτα στα παιδιά μας», συνέχισε ο κ. Τσιρογιάννης.