likogiorgos-giannis

Πολλές οι προεκτάσεις της παραίτησης

Νέα

Καθεστώς ατιμωρησίας στον Δήμο, ανέδειξε ο Γ. Λυκογιώργος

Τους λόγους που οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου εξήγησε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λυκογιώργος, οι οποίοι συμπυκνώνονται σε θέματα διοίκησης του Δήμου που σχετίζονται και με τις αρμοδιότητες της αντιδημαρχίας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και σε καμία περίπτωση σε προσωπικούς λόγους.

Σε δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα την Παρασεκυή, ο κ. Λυκογιώργος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του δημάρχου κ. Ελισάφ, με τον οποίο διαφώνησε, όπως είπε, σε πολλά ζητήματα, κάποια εκ των οποίων παρέθεσε στις δηλώσεις του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΙΤV, το σημείο εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η αναφορά του για την άσκηση διοίκησης του δήμου, που δε γίνεται από θεσμικά όργανα διοίκηση, όπως η Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά από εκλεγμένους και διορισμένους συμβούλους του κ. Ελισάφ.

Αν και απέφυγε διακριτικά να αναφερθεί με περισσότερες λεπτομέρειες σε ποιους αναφέρεται, ο κ. Λυκογιώργος άφησε να εννοηθεί, ότι διαφώνησε κάθετα με την πολιτική του κ. Ελισάφ, να δίνει χώρο για την άσκηση διοίκησης σε συμβούλους του και όχι στους εκλεγμένους συμβούλους, ή τουλάχιστον όχι σε όλους.

«Διαφώνησα με τον κ. δήμαρχο σε πολλά ζητήματα, όπως στον τρόπο καθημερινής άσκησης της εξουσίας από συμβούλους και φίλους, εκλεγμένους και τοποθετημένους, του δημάρχου, ενώ θεσμικά όργανα δεν λειτούργησαν, όπως η Εκτελεστική Επιτροπή.
Η προσπάθεια αποδυνάμωσης της αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης η οποία αποτυπώθηκε στο αρχικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και άλλαξε κατόπιν της γραπτής αντίδρασης μου. Η ακατανόητη ανοχή που έδειξε ο κ. δήμαρχος στην έγγραφη αποδεδειγμένη συκοφάντηση που δέχτηκα από σύμβουλό του», ανέφερε μεταξύ άλλων, για να πιεστεί στη συνέχεια από ερωτήσεις χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ανυπακοή χωρίς συνέπειες

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Λυκογιώργος με τις δηλώσεις του φανέρωσε έναν υπηρεσιακό μηχανισμό που αρνείται ή προβάλλει εμπόδια για να μην εφαρμόσει τις πρωτοβουλίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ενώ έκανε λόγο ακόμη και για παραβατικές συμπεριφορές υπαλλήλων, με αλλοίωση στοιχείων του προγράμματος ΙΡΙΔΑ, οι οποίες δεν τιμωρήθηκαν.
«Φαινόμενα υπαλλήλων οι οποίοι μπορούν να προβαίνουν ακόμα και σε παραβατικές συμπεριφορές για να μην προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που θέλαμε, χωρίς καμία συνέπεια ή τιμωρία. Με την ανοχή αυτή στείλαμε λάθος μήνυμα τόσο προς τους εργαζομένους όσο και προς τους δημότες.

Για την πρώτη από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις (αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών) ως σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια (τουλάχιστον όχι εις γνώση μου).
Έχουμε καταντήσει η ουρά των υπηρεσιών. Υπηρεσιακοί παράγοντες μπορεί να παρακάμπτουν επανειλημμένα τον πολιτικό τους προϊστάμενο χωρίς καμία συνέπεια ή τιμωρία», πρόσθεσε.

Κάτι άρχισε να κινείται

Τέλος, ο πρώην αντιδήμαρχος διευκρίνισε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, ότι δεν παραιτείται από τη θέση του δημ. συμβούλου, ούτε και από την παράταξη με την οποία εξελέγη, αλλά ελπίζει, ότι η παραίτησή του θα αποτελέσει την αφετηρία για αλλαγές στον τρόπο διοίκησης του δήμου.

«Από το Σάββατο που παραιτήθηκα κάτι άρχισε να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και πιο συγκεκριμένα:
Την Δευτέρα βράδυ συνεδρίασε (μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και με πρόσκληση που ήρθε την Κυριακή) η δημοτική ομάδα των συμβούλων της παράταξης μας για θέματα καθημερινότητας και γενικότερου συντονισμού. Για τέτοια θέματα βέβαια θεωρώ πως πρέπει να συνεδριάζει η διευρυμένη δημοτική ομάδα με τους δημοτικούς συμβούλους των συμπραττουσών παρατάξεων.

Φαίνεται πως με έναν μαγικό τρόπο το project της πλατφόρμας αμφίδρομης επικοινωνίας με τους δημότες, το οποίο βρίσκονταν κολλημένο στην Διευθύντρια Προγραμματισμού εδώ και μήνες, προχωρά και τις επόμενες μέρες που θα μπει σε λειτουργία θα αποκατασταθεί η εύκολη και άμεση επικοινωνία των δημοτών με τον δήμο», κατέληξε, για να ευχαριστήσει τον κ. Ελισάφ, για την ευκαιρία που του έδωσε να αναλάβει ένα μεγάλο φορτίο ευθύνης σε έναν ευαίσθητο τομέα, όπως αυτός της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.