Πολλά τα προβλήματα σε εξωδικαστικό και πτωχευτικό

Νέα

Στα προβλήματα που παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών του νέου πτωχευτικού νόμου αναφέρθηκε ο κ. Λαζάνης.

Στα προβλήματα που παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών του νέου πτωχευτικού νόμου αλλά και τον κίνδυνο μαζικών πλειστηριασμών

Ο κ. Λαζάνης ξεκαθάρισε ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός και ο πτωχευτικός είναι δυο εργαλεία που θα μπορούσαν εφόσον λειτουργούσαν σωστά να προσφέρουν δυνατότητες στους πολίτες που είτε θέλουν να ρυθμίσουν χρέη είτε θέλουν τη λεγόμενη «δεύτερη ευκαιρία». Αυτό όμως παρά τις οχήσεις δικηγόρων όλης της χώρας δεν έχει καταστεί εφικτό παρά το γεγονός ότι ήδη μετράμε μήνες εφαρμογής των δυο συστημάτων.

Ουσιαστικά, διαπιστώνονται από τους δικηγόρους  σοβαρά τεχνικά προβλήματα που διαπιστώνονται στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ακυρώνουν ουσιαστικά την διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών που τόσο προέβαλε η κυβέρνηση ενώ θέτουν σε κίνδυνο περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών.

«Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στις ρυθμίσεις αυτές του εξωδικαστικού μηχανισμού υπάγονται όσοι έχουν οφειλές σε πιστωτικά ιδρύματα και άλλους χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δυστυχώς δεν υπάρχει προστασία του πολίτη ενώ οι τράπεζες δεν θέλουν να λειτουργήσει ο πτωχευτικός» τονίζει ο κ. Λαζάνης υπογραμμίζοντας ότι έχουν απευθυνθεί για τα προβλήματα στις πλατφόρμες στον αρμόδιο υπουργό τον κ. Πιερρακάκη και αναμένουν να υπάρξουν και οι ανάλογες κινήσεις «Μας υποσχέθηκε ότι μετά το Πάσχα θα υπάρξουν βελτιώσεις στις πλατφόρμες και να γίνει πιο ευέλικτο και πιο γρήγορο το σύστημα. Αναμένουμε …» κατέληξε ο κ. Λαζάνης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να ακούει την κοινωνία!

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ