Πασχαλινές ευχές από αιρετούς και φορείς της Ηπείρου

Τοπικά

Τις δικές τους ευχές για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα, απηύθυναν αιρετοί και πολιτικοί φορείς από ολόκληρο το νομό Ηπείρου, με κοινό μήνυμα, η Ανάσταση να αποτελέσει μια πηγή δύναμης και αισιοδοξίας για όλο τον κόσμο.

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη

Με ανάμεικτα συναισθήματα τονίζει πως γιορτάζουμε το φετινό Πάσχα ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, με την χαρά της ελευθερίας από την πανδημία του κορωνοϊού, να επισκιάζει «η βαριά σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και οι μεγάλες επιπτώσεις του σε όλο τον κόσμο», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «η σκέψη μας βρίσκεται στα εκατομμύρια ξεριζωμένων πολιτών της Ουκρανίας για τους οποίους η Ήπειρος άνοιξε τη φιλόξενη αγκαλιά της».

«Παρά ταύτα,  προχωρήσαμε και προχωρούμε μεγάλες παρεμβάσεις που αναδεικνύουν την Ήπειρο, που δημιουργούν ένα ευνοϊκό κλίμα για ανάπτυξη. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Κατανοούμε τις ανησυχίες που υπάρχουν στην κοινωνία. Βλέπουμε την αγωνία των συμπατριωτών μας για το άμεσο μέλλον. Όμως σήμερα είναι ημέρα χαράς και διδαγμάτων. Τη σταύρωση του Χριστού ακολούθησε η Ανάσταση. Τα φρικτά πάθη, η χαρά και η αγαλλίαση.  Η ακολουθία αυτή ισχύει και στη ζωή μας», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.

Κλείνοντας το μήνυμά του, σημείωσε πως «αυτές τις ώρες ας αφήσουμε στην άκρη ό,τι μας βασανίζει, ό,τι μας ανησυχεί και ας γιορτάσουμε τη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας,  με ταπείνωση, αγάπη, αλληλεγγύη. Με την προσδοκία για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία, χωρίς διχασμούς και αχρείαστους πολέμους.  Είθε η φετινή εβδομάδα των παθών να είναι η τελευταία για την πατρίδα μας και τον κόσμο όλο και ο Αναστάς Κύριος να χαρίσει   Ειρήνη, Υγεία, ατομική, οικογενειακή και συλλογική ευτυχία… Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά», κατέληξε».

Το μήνυμα του Δημάρχου

«Ένα μήνυμα διαρκές και πανανθρώπινο. Ένα μήνυμα δυστυχώς περισσότερο από επίκαιρο σήμερα που το εφιαλτικό χνώτο της βίας διεμβολίζει για μια ακόμη φορά αναπάντεχα την οικουμένη ολόκληρη», αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

«Πράγματι ίσως πρέπει να δεχτούμε ότι καμιά δυστυχία, τόσο για το άτομο, όσο και για μια κοινότητα, τελικά δεν καταλήγει πάντοτε ανώφελη. Και η πιο ανυπόφορη μπορεί να οδηγήσει σε μια σωτήρια εγρήγορση. Τόσο ο άνθρωπος όσο και οι κοινωνίες μπροστά στο κίνδυνο του αφανισμού μπορούν να αναδειχτούν σε ήρωες. Διαθέτουν, θα λέγαμε δίκην γονιδιακής καταβολής την αντίσταση κατά του αφανισμού τους. Έτσι μετά από μια απαξίωση των πάντων  μπορούν – και οφείλουν – να επιχειρήσουν τη σωτήρια θέσμιση νέων αξιών προκειμένου να επιβιώσουν», αναφέρει ο κ. Ελισάφ και καταλήγει: «Ο άνθρωπος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση σε  ένα πρόβλημα  μέσα στις συμπεριφορές που το γέννησαν. Πρέπει συνεπώς να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς ώστε να μπορεί να αναζητηθεί η λύση. Το μήνυμα της Αναστάσεως προφανώς παραμένει απλό, αλλά και μεγαλειώδες : «λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει και αλλήλους περιπτυξώμεθα», κατέληξε το μήνυμα του κ. Ελισάφ.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, ευχήθηκε το Πάσχα να φωτίσει τις καρδιές μας και ας αποτελέσει για όλους μας  ανεξάντλητη πηγή δύναμης για να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά με πίστη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

«Φέτος, θα γιορτάσουμε τις Άγιες Μέρες με λιγότερα μέτρα και περισσότερη ελευθερία διατηρώντας όμως την υπευθυνότητα και τη δέουσα προσοχή χωρίς  να αψηφήσουμε τους κινδύνους της πανδημίας που ακόμη καραδοκούν.  Έχοντας δίπλα μας και πάλι τα αγαπημένα μας πρόσωπα ας προχωρήσουμε για τη δική μας προσωπική ανάταση, χωρίς να ξεχνάμε και εκείνους  που «έφυγαν» από κοντά μας», συμπλήρωσε ο κ. Πλιάκος, για να κλείσει: «Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους σας, στους απανταχού Ηπειρώτες, Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση».

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Μια νέα αφετηρία αποτελεί το Αναστάσιμο μήνυμα τόνισε με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κωνσταντίνος Καψάλης, «μια νέα αρχή που όλοι έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα», είπε.

«Όλοι μας σηκώνουμε αυτή τη δύσκολη ώρα το δικό μας «Σταυρό» αλλά το βάρος πάντα γίνεται μικρότερο όταν μοιράζεται. Σας στέλνω τις πιο θερμές μου ευχές για Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη.  Χρόνια πολλά!», κατέληξε το μήνυμα του δημάρχου.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας

Από τη πλευρά του, ο δήμαρχος Κόνιτσας, Νικόλαος Εξάρχου, τόνισε: «Το φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις καρδιές μας στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο με αγάπη, σεβασμό και αλληλεγγύη.   Χρόνια Πολλά! Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση!».

Ο Δήμαρχος Άρτας

Να γιορτάσουμε αυτές τις μέρες με υγεία και αγάπη, στηρίζοντας τον διπλανό μας, όπως ακριβώς μας διδάσκει η θυσία του Θεανθρώπου, αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, με την ευχή το αναστάσιμο μήνυμα, «η ανίκητη λάμψη της Αναστάσεως, να διαλύσει ξανά κάθε σκοτάδι. Χρόνια Πολλά! Καλό Πάσχα!», ανέφερε.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Πάσχα σημαίνει πέρασμα και είναι ευτύχημα που φέτος η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης μας βρίσκει να πραγματοποιούμε σταθερά το πέρασμά μας προς την ομαλότητα, που μας στέρησε η πανδημία, αναφέρει με δική του ανακοίνωση ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος.

«Αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία από την Ανάσταση του Κυρίου, αυτό το Πάσχα ας γίνουμε όλοι κοινωνοί της ανιδιοτελούς αγάπης του Χριστού και ας σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη», τόνισε και πρόσθεσε πως με δύναμη ψυχής και ομόνοια, μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις τις εποχής.

«Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους με Υγεία, Αγάπη και παγκόσμια Ειρήνη!», κατέληξε.

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα

«Δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, θα λέγαμε, ότι έχουμε μάθει να συμβιώνουμε με τον ιό. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί, γιατί δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον ιό και την πανδημία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, που βλέπουμε πολύ κόσμο να συμμετέχει στις Λειτουργίες, σε αυτή την Εβδομάδα των Παθών, προσμένοντας την Ανάσταση. Είναι μεγάλο στοίχημα για όλους, να μη μείνει κανείς μόνος του αυτές τις γιορτινές ημέρες. Η Κυβέρνηση στηρίζει όσο είναι δυνατό τους ευάλωτους συμπολίτες μας και όλους όσοι έχουν ανάγκη και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον για όσο χρειαστεί. Βιώνουμε μία περίοδο συνεχών κρίσεων και προκλήσεων με την πανδημία, με την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και φυσικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τα θύματα αυτού του πολέμου και τους αμάχους να είναι συνεχώς στις σκέψεις μας και στις ευχές μας, ώστε ο πόλεμος να τελειώσει άμεσα και να έρθει η Ανάσταση και για αυτούς και για όλον τον κόσμο», ανέφερε η κα Κεφάλα.

Το μήνυμα του Θωμά Μπέγκα

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα ευχήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, τονίζοντας πως με αισιοδοξία και αλληλεγγύη επιβάλλεται σήμερα να υπερβούμε τις δυσκολίες και να χτίσουμε κάτι νέο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο.

«Η ανιδιοτελής και αληθινή αγάπη του Χριστού προς τον συνάνθρωπο, μας δίνει δύναμη, αποτελώντας παράλληλα διαχρονικό και επίκαιρο παράδειγμα προς όλους όσοι θέλουμε να ενεργούμε υπεύθυνα και συλλογικά. Αυτό είναι και το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους τους Χριστιανούς, για όλο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Μπέγκας, για να καταλήξει λέγοντας: «Στις άγιες ημέρες που διανύουμε, οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Οι μάχες του αύριο να είναι μάχες για την ευημερία της ανθρωπότητας. Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους σας».

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα»

«Το Πάσχα είναι γιορτή μεγάλης χαράς και ελπίδας, είναι η γιορτή που σηματοδοτεί την ελευθερία του ανθρώπου από τα δεσμά του φόβου του θανάτου και οδηγεί σε πνευματική αναδημιουργία, θέτοντας τα θεμέλια για έναν καλύτερο κόσμο, γεμάτο αγάπη, αλληλεγγύη και αδερφοσύνη», αναφέρει το μήνυμα της παράταξης «Γιάννενα Τώρα».

«Καθώς ο φόβος συγκαταλέγεται στα πάθη και είναι περισσότερο κοινωνική ή συλλογική εμπειρία παρά μια ατομική κατάσταση, με την Ανάσταση του Κυρίου ας επέλθει πνευματική ανάσταση για να λυτρωθεί η ανθρωπότητα από κάθε αόρατο ή ορατό φόβο που επιχειρεί να υποδουλώσει τις ψυχές μας. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα», καταλήγει η ανακοίνωση.