Πίεση για την παραχώρηση εκτάσεων για το Κέντρο Τεχνολογίας

Νέα

Νομοθετική ρύθμιση για «Μέκκειο» και «Σκουφά»

Σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι Περιφέρειες μπορούν πλέον- μέσω προγραμματικών συμβάσεων- να χρηματοδοτούν την κατασκευή, ανακαίνιση κλπ, πολιτιστικών υποδομών που έχουν χαρακτηριστεί νεότερα μνημεία και ανήκουν κατά κυριότητα σε πολιτιστικούς ή άλλους συλλόγους και σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού.

Την πρόταση είχε υποβάλλει η περιφέρεια Ηπείρου και σε αυτό αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Ήταν μια πρόταση που είχαμε υποβάλλει και στο παρελθόν, καθώς έχουμε μια αγωνία για να σωθούν μνημεία του τόπου μας. Δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να μην είμαστε έξω από την πολιτιστική μας κληρονομιά, σε τέτοιες περιπτώσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα στα οποία μπορεί να γίνει χρήση της νομοθετικής ρύθμισης είναι τα κτίρια του «Μέκκειου» στα Ιωάννινα και του «Σκουφά» στην Άρτα, για τα οποία δεν μπορούσαν μέχρι πρότινος να υλοποιηθούν μελέτες που είχε εκπονήσει η Περιφέρεια.

Σύσκεψη για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας

Στο μεταξύ, στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενο την παραχώρηση των εκτάσεων για την κατασκευή του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

«Με το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που έχουμε δρομολογήσει αλλάζει η τύχη της περιοχής μας. Δεν θα επέμεινα τόσο πολύ, εάν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες δεν έθεταν στενά χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αν θέλουμε να γίνει στην περιφέρειά μας και δη στα Γιάννενα. Γιατί δυστυχώς δεν είναι μόνο τι θα κάνουμε εμείς, αλλά όλη η Ελλάδα κινείται για τον ίδιο σκοπό, κι επειδή αυτός ο κόσμος θέλει να έλθει σε μας, εμείς πρέπει να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα λυθούν αυτά τα θέματα» κατέληξε ο περιφερειάρχης.