ΠΓΝΙ – Δυσανάλογα μεγάλη η περιοχή υγειονομικής κάλυψης

Νέα

Εμφανής είναι η ανάγκη αλλαγής του πλαισίου χρηματοδότησης των νοσοκομείων της περιφερείας, όπως άλλωστε ειπώθηκε και κατά την προ ολίγων ημερών επίσκεψη του νέου διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη, με δύο δυσάρεστα περιστατικά να αποτελούν τρανταχτά παραδείγματα.
Κατά το πρώτο περιστατικό μια 52χρονη καθηγήτρια, ενώ βρισκόταν στην Αρχαία Ολυμπία λιποθύμησε, διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, από εκεί στην Πάτρα και από εκεί ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για τα Γιάννενα, με την άτυχη γυναίκα όμως να αφήνει την τελευταία της πνοή στο ασθενοφόρο στην περιοχή της Άρτας. Αντίστοιχα, το δεύτερο περιστατικό αφορούσε τη διακομιδή ενός 47χρονου που τραυματίστηκε το βράδυ της Κυριακής σοβαρά σε τροχαίο στη Γαστούνη Ηλείας και διακομίσθηκε πρώτα στο νοσοκομείο του Ρίου και από εκεί στη ΜΕΘ του ΠΓΝΙ.
Και στις δύο περιπτώσεις, το ΠΓΝΙ ήταν ο αθέατος πρωταγωνιστής, αφού οι κλινικές τους, καρδιοχειρουργική και ΜΕΘ αντίστοιχα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο περιστατικά που διακομίστηκαν από την Αχαΐα και την Ηλεία.
Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΠΓΝΙ Β. Τσίκαρης και τα δύο περιστατικά επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας καλύπτει μία τεράστια περιοχή αναφοράς, με 100.000 και πλέον επισκέπτες σε ετήσια βάση εκτός Ηπείρου.
«Θεωρούμε, ότι είναι πλέον κατάλληλες οι συνθήκες, ώστε η πολιτεία να αντιμετωπίσει με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα τις ανάγκες που δημιουργούνται και να διαμορφώσει κριτήρια με βάση την πραγματικότητα για τη χρηματοδότηση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.