Περισσότερα από 150 δέντρα φυτεύτηκαν

Νέα

Περισσότερα από 150 δέντρα φυτεύτηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης στα πλαίσια προγράμματος δεντροφύτευσης

Περισσότερα από 150 δέντρα φυτεύτηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης στα πλαίσια προγράμματος δεντροφύτευσης που υλοποίησε ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία και με την χορηγία της εταιρείας «Βίκος».

Η δράση υλοποιήθηκε από το Τμήμα Πρασίνου υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Αριστείδη Παππά ενώ των γενικό συντονισμό των ενεργειών μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας είχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος.

Η επιλογή των ειδών, μεταξύ των οποίων σφένδαμοι, πεύκα, τίλια και κουτσουπιές, έγινε από το τμήμα πρασίνου του δήμου με κριτήριο να συνάδουν με το περιβάλλον, το κλίμα και τη γεωμορφολογία της περιοχής.

Οι τελευταίες φυτεύσεις έγιναν στο Άλσος όπου αναπληρώθηκαν και τα πεύκα που είχαν απομακρυνθεί το προηγούμενο διάστημα λόγω της επικινδυνότητας.

Εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Ακονίδου, ευχαρίστησε την εταιρεία για την πρωτοβουλία της και την στήριξη της δράσης.

«Πετύχαμε να έχουμε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για το περιβάλλον και τους πολίτες. Μόνο με την φύση στη ζωή μας μπορούμε να έχουμε μία ομαλή καθημερινότητα. Η εταιρεία Βίκος είναι πρωτοπόρος στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Η συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα τοπικά δρώμενα μπορεί να είναι καθοριστική και να συμβάλλει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας» υπογράμμισε στις δηλώσεις της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας για την εταιρεία Βίκος Ειρήνη Κωνσταντοπούλου στη δήλωσή της ανέφερε πως «Στην εταιρεία Βίκος εδώ και 30 χρόνια είμαστε ένα με το νερό, με τη φύση, με το περιβάλλον. Στόχος μας είναι η ευημερία και η προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη ώστε να συνυπάρχουμε αρμονικά. Από το 1996 έχουμε φυτέψει πάνω από δέκα χιλιάδες δέντρα πανελλαδικά, εκ των οποίων τα περισσότερα στα Ιωάννινα. Σήμερα ολοκληρώνουμε ένα ακόμη πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Δήμο για να πρασινίσουμε ακόμη περισσότερο την πόλη μας».

Τέλος, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος δεντροφυτεύσεις έγιναν στα Καρδαμίτσια, στα Μάρμαρα, στο Πάρκο Γηροκομείου και στο Άλσος.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ