Περιορισμένη η διασπορά του ιού στο Μέτσοβο

Νέα

Κ. Τζαφέας: Καλύτερη εικόνα από τον Οκτώβριο αλλά χρειάζεται προσοχή

Περιορισμένη φαίνεται να είναι η διασπορά του κορωναϊού στο Μέτσοβο με δεδομένο πως την Τετάρτη έγιναν 223 rapid test στους πολίτες από κλιμάκιο Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ και όλα ήταν αρνητικά.
Παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος Μετσόβου Κων. Τζαφέας ύπογράμμισε πως το σημαντικό είναι, να εξακολουθούν όλοι να τηρούν τα μέτρα, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στα κρούσματα που ήδη έχουν επιβεβαιωθεί και έχουν απομονωθεί.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της διενέργειας των test στο Μέτσοβο η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση και του δημάρχου και του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, να προσέλθουν για να γίνει όσο καλύτερα γίνεται ο έλεγχος της διασποράς του ιού στην κοινότητα.
Τις τελευταίες ημέρες στο Μέτσοβο επιβεβαιώθηκε μία μεγάλη συρροή κρουσμάτων, φτάνοντας στα 22 μέχρι και την Τρίτη, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για μία κωμόπολη, με αυτόν τον πληθυσμό και γι’ αυτό σήμανε συναγερμός ώστε να περιοριστεί το συντομότερο δυνατό η διασπορά.

Ο δήμαρχος Μετσόβου Κων. Τζαφέας τόνισε, ότι η σημερινή εικόνα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα του Οκτωβρίου, όταν και τότε είχαν προκύψει κρούσματα στο Μέτσοβο, που επίσης αντιμετωπίστηκαν χωρίς να υπάρξει διασποράς στην κοινότητα.

«Η βασική διαφορά είναι ότι ο κόσμος δεν είναι εύκολο να πειθαρχήσει και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα λόγω της κόπωσης που παρατηρείται. Έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος με σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί και είναι δύσκολο να απαιτείς συνεχώς από τους πολίτες να είναι το ίδιο ή και περισσότερο αυστηροί ή να μη χαλαρώσουν καθόλου», ανέφερε ο κ. Τζαφέας.