Περιμένουν τις ανακοινώσεις… και ετοιμάζουν αντεπίθεση

Νέα

Η Μερόπη Τζούφη για τις ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα

Η ακρίβεια πλήττει τις χαμηλές και μεσαίου εισοδήματος οικογένειες. Ήδη, σε είδη πρώτης ανάγκης οι αυξήσεις έχουν ενσωματωθεί εκτοξεύοντας στα ύψη τον εβδομαδιαίο προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Εάν στο «ράλι» ανόδου των τιμών προστεθούν και οι αυξήσεις στα καύσιμα, στο ρεύμα αλλά και σε άλλες υπηρεσίες τότε μιλάμε για μια βαθιά οικονομική κρίση που θα πλήξει τους πολίτες.

Η κυβέρνηση ήδη αναζητά τρόπους για να βάλει φρένο στις ανατιμήσεις και να στηρίξει την οικονομία και φυσικά τους πολίτες. Μέτρα αντισταθμιστικά αναμένεται να ανακοινωθούν στην ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, η Αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται με αντιπροτασεις ενώ αναμένει τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη στηλιτεύει την στάση της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς όπως λέει δεν μπορεί να αποδίδονται όλες οι αυξήσεις στην διαμόρφωση των διεθνών τιμών ούτε και να αφήνονται όλα στην …αυτόρύθμιση!

Ρεύμα, καύσιμα, φυσικό αέριο αλλά και αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης είναι αυτά που αναμένεται να διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο και την αντιπαράθεση το επόμενο διάστημα ενώ αναφορικά με τα αντισταθμιστικά της κυβέρνησης η κα. Τζούφη κρατά μικρό καλάθι: «Οι αυξήσεις στον βασικό μισθό είναι μικρές, οι φοροαπαλλαγές προορίζονται για μεγάλα εισοδήματα, οι αυξήσεις στο ρεύμα εκτοξεύουν και συμπαρασύρουν και άλλα προϊόντα. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις και θα επιστρέψουμε με τις προτάσεις που θα έχει την ευκαιρία να διατυπώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας» ανέφερε η κα. Τζούφη εξαπολύοντας κριτική στο έλλειμμα χειρισμών ώστε να μην οδηγηθούμε στην σημερινή κατάσταση.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ