Περιμένουν στήριξη για ν΄ αντέξουν

Νέα

Την παράταση των ισχυόντων μέτρων στην εστίαση για τουλάχιστον μία εβδομάδα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατόπιν της εισήγησης της Επιτροπής Επιδημιολόγων.

Οι επιστήμονες έκριναν ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, που τέθηκαν σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες του 2021, δεν πρέπει να διαφοροποιηθούν, εξανεμίζοντας την ελπίδα για επιστροφή της μουσικής στην εστίαση και διασκέδαση.

Η εστίαση δέχεται ένα ακόμη πλήγμα λένε οι άνθρωποι του χώρου που ζητούν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση για να μπορέσουν να αντέξουν και να μην έχουμε λουκέτα και απολύσεις.

Ο πρόεδρος του σωματείου Εστίασης Χρήστος Τάτσης αναφέρθηκε στην συνάντηση που έχει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Οικονομικών από τον οποίον και ζήτησε στήριξη με συγκεκριμένα μέτρα.

Ο υπουργός αναγνώρισε τα προβλήματα και την πτώση στον τζίρο των καταστημάτων εστίασης αλλά δεν ανακοίνωσε μέτρα τα οποία και προσδιόρισε για το επόμενο διάστημα.

«Χρειάζεται η ενίσχυση. Εάν κάποιος κάνει μια βόλτα θα διαπιστώσει μόνος του ότι τα καταστήματα είναι άδεια. Είναι δύσκολη η κατάσταση και πολλοί συνάδελφοι έχουν κλείσει προσωρινά μέχρι να δουν τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Δεν μπορούμε να καλύψουμε με την πτώση αυτή ούτε τα λειτουργικά έξοδα» κατέληξε ο κ. Τάτσης που αναμένει να δει τις κινήσεις του Υπουργείου Οικονομικών το επόμενο διάστημα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ