Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες-Πασχαλινό τραπέζι ως 12 άτομα, κυκλοφορία μέχρι τις 22.00

Νέα

Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετέφερε τις αποφάσεις της Επιτροπής Κορωνοϊού για την άρση μέτρων από την επομένη του Πάσχα.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως οι εισηγήσεις της επιτροπής ειδικών αφορούν στα επόμενα βήματα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση. Ο Βασίλης Κικίλιας παρέθεσε τις αποφάσεις της επιτροπής, όπως δόθηκαν στην κυβέρνηση, με δεδομένο πως δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα

Συγκεκριμένα αναφορικά με την λειτουργία των ναών:

  • Οι εκκλησίες ανοίγουν με αριθμό ατόμων εντός των ναών κατά την αναλογία αναλογία 1 άτομο ανά 25 τμ με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν.
  • Επιπλέον, συστήνεται απόσταση 10 μέτρων μεταξύ των πιστών και τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης στους εξωτερικούς χώρους.
  • Η Επιτροπή συστήνει διπλή μάσκα για τους πιστούς, ενώ όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα απαιτείται υποχρεωτικό τεστ για ιερείς και προσωπικό των ναών.
  • Αναφορικά με την περιφορά του επιταφίου αυτή θα πραγματοποιηθεί μόνο στον προαύλιο χώρο του ναού.
  • Η Επιτροπή συστήνει το χρονικό όριο νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας να είναι στις 22.00 όλη την Μεγάλη Εβδομάδα και στις 21.00 το Μεγάλο Σάββατο.

Τι συστήνει η Επιτροπή για την Κυριακή του Πάσχα

Ο Βασίλης Κικίλιας παρέθεσε επίσης τον τρόπο που θα κάνουμε Πάσχα, με δεδομένο πως δεν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε προς τα χωριά. Έτσι, την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται η συγκέντρωση στο ίδιο σπίτι δυο οικογενειών με ανώτατο αριθμό ως 12 άτομα.

Επιπλέον, ανοίγουν από την Δευτέρα του Πάσχα τα εστιατόρια στους εξωτερικούς χώρους με υποχρεωτικό self test 2 φορές την εβδομάδα για το προσωπικό.

Τέλος, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία στις 10 Μαΐου για νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα τα Λύκεια.