Παρατείνεται η σχολική χρονιά με «μισά» τμήματα – Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές

Νέα

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων παρουσίασε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η κα Κεραμέως έκανε λόγο για πρωτοφανή υγειονομική κρίση, και τόνισε πως η αποκλιμάκωση και η σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών γίνεται με την καθοδήγηση των ειδικών, και μετά την ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού.

Η ίδια, χαρακτήρισε μάλιστα το σχέδιο συντηρητικό και μετριοπαθές συγκριτικά με ορισμένες προτάσεις ειδικών και διαβεβαίωσε πως κάθε βήμα θα αξιολογείται εκ νέου, προκειμένου να εκτιμάται η πορεία.

Επέκταση της σχολικής χρονιάς

Στις 11 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ενώ στις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τις υπόλοιπες τάξεις του λυκείου και του γυμνασίου. Το σχολικό έτος θα επεκταθεί έως τις 12 Ιουνίου ενώ η κα Κεραμέως εξήγησε πως και η νέα χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου για τα γενικά Λύκεια και μια ημέρα αργότερα για τα επαγγελματικά. Αναμένονται οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για επιμέρους πτυχές του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων.

Για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία τόνισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν επιβεβαιωθεί η ύφεση της πανδημίας στη χώρα.

Εκ περιτροπής μαθήματα

Τα σχολεία θα έχουν δύο ζώνες λειτουργίας και τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής σε διαιρεμένα τμήματα στα δύο, για την μείωση του συγχρωτισμού εντός των αιθουσών. Η απόσταση μεταξύ των μαθητών θα οριστεί στο ενάμισι μέτρο και η διδασκαλία θα γίνει εκ περιτροπής: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή για το ένα τμήμα και Τρίτη, Πέμπτη για το άλλο.