Πάνω από 1 εκ. ευρώ για έργα ύδρευσης

Νέα

Ο Δήμος Αρταίων και η ΔΕΥΑΑ ανακοινώνουν την υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο εταιρεία, προκειμένου να προχωρήσουν έργα βελτίωσης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές, Κορωνησία, Στρογγυλή, Αμπέλια Αμμοτόπου και Παντάνασσα. 

Παράλληλα, η εργολαβία προβλέπει και εργασίες αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης και διανομής μεταφοράς νερού, καθώς και υδραυλικών και Η/Μ εγκαταστάσεων στα υφιστάμενα αντλιοστάσια.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται:

Στην Κορωνησία: εργασίες αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης στην Κορωνησία σε μήκος 5,5 χλμ. Επίσης, προβλέπεται αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού μήκος 700μ. περίπου και αντικατάσταση δικτύου και τμήματος του εσωτερικού δικτύου διανομής στο οικισμό.

Στην Παντάνασσα: αντικατάσταση του δικτύου διανομής του οικισμού.

Στα Αμπέλια Αμμοτόπου: κατασκευή νέου καταθλιπτικού δικτύου.

Στην Στρογγυλή: αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό της Στρογγυλής.

Η χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.147.864,79 ευρώ, πραγματοποιείται από το Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι.

Ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, δήλωσε για τις τεχνικές αυτές παρεμβάσεις: «Λύνουμε χρόνια προβλήματα λειψυδρίας, που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί, βελτιώνουμε τις υποδομές ύδρευσης με νέα έργα και εργασίες αποκατάστασης των υφιστάμενων υποδομών, ενισχύοντας έτσι τις υποδομές μας και εξασφαλίζοντας την επάρκεια του νερού σε όλο μας τον Δήμο».

Νέα σύνθεση Καλλιτεχνικής Επιτροπής στην πινακοθήκη

Με τα μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης «Γιάννης Μόραλης» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης και ο

πρόεδρος Σωτήρης Χρηστούλης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με στόχο την ενίσχυση και την αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες συζήτησαν τόσο για τις αρμοδιότητες τον καλλιτεχνικό έλεγχο και την εποπτεία της λειτουργίας της Πινακοθήκης, όσο και τις δυνατότητες εμπλουτισμού της μόνιμης συλλογής της Πινακοθήκης με αυθεντικά έργα καταξιωμένων εικαστικών καλλιτεχνών.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξωστρέφεια της Δημοτικής Πινακοθήκης αλλά και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού της ρόλου, με την διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων και στόχο την δια βίου εκπαίδευση μέσα από την τέχνη.

Σημειώνεται, πως η Καλλιτεχνική Επιτροπή είναι άμισθη.

Αποτελείται από τους εξής:

-Απόστολο Τσιρογιάννη, Εικαστικό με ειδικότητα στη ζωγραφική και μαθητή του μεγάλου ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, ο οποίος και θα προεδρεύει της Επιτροπής.

-Ευάγγελο Μπόμπορη, Εικαστικό με ειδικότητα στη ζωγραφική και την αγιογραφία.

-Αλέξανδρο Τσιούρη, Εικαστικό με ειδικότητα στη ζωγραφική.

-Δημήτριο Τσιρογιάννη, Εικαστικό με ειδικότητα στη γλυπτική.

-Δημήτριο Βάσσο, Τέως Δ/ντη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και ερασιτέχνη Εικαστικό.