Παγώνη: Σε «κατάσταση πολιορκίας» μέχρι τον Φεβρουάριο

Νέα

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς

Την κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον θα την δούμε περίπου στις 15 Ιανουαρίου, ενώ σε φάση αποκλιμάκωσης θα είμαστε στις 15 με 17 Φεβρουαρίου. Αυτή ήταν η εκτίμηση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από το εξωτερικό για την νέα παραλλαγή του κορονοϊού.

«Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα σε ποσοστό 90% με περιστατικά από τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, ενώ στα νέα κρούσματα κυριαρχεί με 62% η Όμικρον» σχολίασε η Ματίνα Παγώνη. «Ο στόχος είναι τα περιστατικά της Όμικρον να αναρρώσουν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να μην επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας και σε αυτό βοηθάει ο εμβολιασμός», τόνισε.

Ως προς τις ηλικίες, δήλωσε ότι «χτυπάει» τις μικρές ηλικίες, αλλά και τις μεγάλες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα, όπου η τρίτη δόση του εμβολιασμού, μπορεί να τις προστατεύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Eπίσης για τα σχολεία εξέφρασε την άποψη ότι με τη χρήση των self test και την τήρηση των μέτρων φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα πρέπει να περιμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, ενώ σε άλλες χώρες δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα, αλλά θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου, πότε θα κλείνει ένα τμήμα αν εμφανιστούν κρούσματα στο δυναμικό του.

 

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ