Όσο κρατάει ο καιρός… μετά αβέβαιο το μέλλον της εστίασης

Νέα

Ο καιρός είναι αυτός που θα καθορίσει και την πορεία των καταστημάτων εστίασης.

Όσο ο καιρός είναι σύμμαχος και ο κόσμος μπορεί να καθίσει έξω δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα. Τι θα γίνει όμως όταν αρχίσει το κρύο και η βροχή;

Οι περισσότεροι πελάτες δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για να μπουν στο εσωτερικό των καταστημάτων. Κάθε άλλο. Προτιμούν να καθίσουν έξω έστω και αν δεν είναι οι κατάλληλες συνθήκες.

Οι άνθρωποι της εστίασης έρχονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση που μοιάζει με κινούμενη άμμο. Κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσουν οι πελάτες και αν θα θελήσουν να μπουν σε ένα μαγαζί για να πιουν το ποτό ή να απολαύσουν το φαγητό τους.

Την ίδια ώρα τα περισσότερα καταστήματα εστίασης είναι μετά από κάποια ώρα αφού η νυχτερινή βόλτα έχει κοπεί για πολλούς.

Η αλλαγή συνηθειών, ο φόβος και πολλά άλλα συνθέτουν το παζλ και αφήνουν άδειες τις καρέκλες.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Χρήστος Τάτσης μιλώντας για την κατάσταση επανέλαβε την ανάγκη να δοθεί στήριξη στην εστίαση και επιδότηση των ενοικίων για να μπορέσουν να κρατήσουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

«Είναι αρνητική ή κατάσταση. Ελπίζουμε να αλλάξει η λογική και να μπει ο κόσμος στο εσωτερικό του κάθε καταστήματος. Υπάρχουν σοβαρά θέματα καθώς και εξαιτίας των μέτρων άλλοι μπαίνουν άλλοι όχι. Έχουμε ζητήσει επιδότηση ενοικίου και μέτρα για την αναστολή εργασίας. Για να μην μείνει κόσμος άνεργος» υπογράμμισε ο κ. Τάτσης τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής καμία συζήτηση δεν έχει υπάρξει προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων.

Τέλος, ερωτηθείς για τους ελέγχους υποστήριξε ότι οι έλεγχοι διενεργούνται κανονικά ενώ δεν λείπουν τα παράπονα από πελάτες για την όλη διαδικασία. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει ομαλοποίηση της κατάστασης μιας και οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει τον έλεγχο στο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ