Ώρα ανάπλασης για την κεντρική πλατεία

Νέα

Με την ολοκλήρωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, δηλαδή τις πρώτες ημέρες του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην κεντρική πλατεία

Με την ολοκλήρωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, δηλαδή τις πρώτες ημέρες του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην κεντρική πλατεία σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής καθώς εγκρίθηκε από το Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου η σύμβαση για το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων.

Το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας έχει προϋπολογισμό 5,2 εκατομμυρίων ευρώ και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το φυσικό αντικείμενο της ανάπλασης της πλατείας Πύρρου είναι αποτέλεσμα των σχεδίων που είχαν βραβευτεί μετά τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αναβάθμιση και λειτουργικότητά της.

Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί από τον δήμαρχο, Μ. Ελισάφ και τον ανάδοχο η σύμβαση για την κατασκευή. «Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει καθημερινά ότι και σχέδιο έχει και πρόγραμμα διαθέτει.  Το σημαντικότερο όμως είναι πως έχει την βούληση να λύσει μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης, να υλοποιήσει πολύ σημαντικά έργα και να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο. Όσοι εξακολουθούν να καταλογίζουν έλλειψη σχεδίου, να μιλούν για απώλειες χρημάτων και για απουσία προγραμματισμού στην εκτέλεση των έργων, είναι αυτοί που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Τους αφήνουμε στην τύχη τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

Οι εργασίες σε έξι ενότητες

Στις κύριες εργασίες ανάπλασης, που αναφέρονται στην ανακατασκευή του δαπέδου της πλατείας και επιπρόσθετα στο πεζοδρόμιο που κυκλώνει το χώρο της Όασης και φτάνει μέχρι την είσοδο του υπόγειου πάρκινγκ, στην κατασκευή της μεταλλικής διώροφης στοάς στο ανατολικό άκρο της πλατείας, στην ανακατασκευή των απολήξεων των κλιμακοστασίων του υπόγειου πάρκινγκ, στην κατασκευή νέου κλιμακοστασίου ένωσης της πλατείας με τη συμβολή των οδών Θεοδωρίδη, Τσιρογιάννη και Μπιζανίου στο νοτιοανατολικό άκρο της, στις εργασίες εξοπλισμού της πλατείας με κατασκευές όπως το μεγάλο μαρμάρινο καθιστικό, τα υπόλοιπα καθιστικά και το υδάτινο κοίλο στο κέντρο της και τέλος, στις εργασίες για την ένωση της πλατείας με το Πάρκο Κ. Μπέγκα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ