Όλα δύσκολα για τους εμπόρους

Νέα

Εκπτώσεις με κλειστά καταστήματα–Επιμένει σε άνοιγμα της αγοράς της Ηπείρου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Χωρίς τέλος οι δυσκολίες που έχει ο εμπορικός κόσμος όλης της χώρας.
Κλειστά καταστήματα και αγωνία για το αύριο καθώς κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα λειτουργήσουν τα εμπορικά με πελάτες στο εσωτερικό τους.
Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν και μόνο όσοι έχουν e-shop θα μπορέσουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους.
Η κυβέρνηση, στο μεταξύ, αναμένει τα αποτελέσματα από την επιδημιολογική εικόνα μετά την εορταστική περίοδο για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα και να κρίνει το άνοιγμα ή μη του λιανεμπορίου.

Να ανοίξει η αγορά!

Μέσα σε αυτό το σκληρό πλαίσιο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων επανέρχεται και ζητά από την κυβέρνηση να λειτουργήσουν οι αγορές των περιφερειών και πιο συγκεκριμένα οι τοπικές αγορές των νομών της Ηπείρου.
Η εικόνα της περιοχής, άλλωστε, είναι καλή με μονοψήφιο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και αυτό σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Δημητρίου συνηγορεί στο επιχείρημα ανοίγματος των περιφερειακών αγορών.
Ο κ. Δημητρίου θέτει ξεκάθαρα το ερώτημα: «Ποιος κυβερνά; Η κυβέρνηση ή οι λοιμωξιολόγοι;»
Το ερώτημα είναι αποτέλεσμα των διαφορετικών και αντικρουόμενων πρακτικών που ακολουθούνται ενώ η κούραση είναι εμφανής σε όλους από τα ήξεις αφίξεις.
Ο κ. Δημητρίου καλεί ανοιχτά την κυβέρνηση και τους επιστήμονες να απαντήσουν ενώ ξεκαθαρίζει ότι είναι καιρός να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις καθώς η κατάσταση ολοένα και δυσκολεύει και η οικονομία βουλιάζει!

Πρεμιέρα εκπτώσεων….

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν οι χειμερινές εμπορικές εκπτώσεις. Εκπτώσεις, που βέβαια θα διενεργηθούν με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα. Μέχρι σήμερα το αυστηρότερο lockdown έχει ανακοινωθεί έως τις 18 Ιανουαρίου.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ