Οικονομική… ασφυξία για την εφαρμογή των μέτρων

Νέα

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το μεσημέρι της Τρίτης.

Ουσιαστικά, όπως ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, έγινε επικαιροποιηση της απόφασης του Ιουλίου αναφορικά με την λειτουργία των τμημάτων του Ιδρύματος.

Δεν φτάνουν τα χρήματα…

Προβληματισμός υπάρχει, σύμφωνα με τον πρύτανη για τα χρήματα που απαιτούνται για την εφαρμογή των όσων ζητά το υπουργείο Παιδείας για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των τμημάτων. Σύμφωνα με έναν πρώτο υπολογισμό απαιτούνται πάνω από 2 εκ. ευρώ, ενώ τα διαθέσιμα του Πανεπιστημίου είναι μόλις… 175 000 χιλιάδες ευρώ και αναμένεται άμεσα να ζητηθεί επιπλέον κονδύλι για να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωναϊού.

Προβληματισμός υπάρχει επίσης και αναζητούνται λύσεις για την στέγαση των φοιτητών σε όλες τις εστίες του Πανεπιστημίου καθώς η σύγκλητος θέλει να διενεργούνται έλεγχοι στους διαμένοντες ενώ αναμένεται να έχουν επαφές τόσο με τους προέδρους των Τμημάτων όσο και με το Εργαστήριο ώστε να αναζητηθεί λύση στο μείζον αυτό θέμα.

Επίσης, τέθηκε το θέμα των μετακινήσεων με το ΚΤΕΛ όπου ο κ. πρύτανης ανέφερε ότι είναι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ για την δρομολόγηση λύσεων ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια και να μην υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού από τον συνωστισμό των φοιτητών.

Αναφορικά με την σίτιση, η Σύγκλητος συντάσσεται με την λύση της διανομής φαγητού σε πακέτο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

«Ήδη βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και θα ζητήσουμε επιπλέον χρήματα ώστε να εφαρμοστούν όλα όσα ζητά το υπουργείο για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας επίσης θα πρέπει να καθορίσουν τα ίδια τα τμήματα την λειτουργία ενώ συζητήσαμε και τις εγγραφές των πρωτοετών για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός των φοιτητών», είπε ενώ αναφορικά με το θέμα των εστιών τόνισε: «Ειδικά για τις εστίες ζητάμε έλεγχο χρήση μάσκας και απολύμανση. Χρειάζεται προσοχή από όλους μας.

Θεωρούμε ότι σταδιακά όλοι οι φοιτητές που θα διαμένουν στις εστίες πρέπει να ελεγχθούν ενώ το θέμα των ελέγχων με διαγνωστικά τεστ θα το συζητήσουμε και με το εργαστήριο», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αλμπάνης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ