Οι λόγοι πίσω από το κλείσιμο των σχολείων

Νέα

Για την προσωρινή αναστολή όλων των δομών εκπαίδευσης για 14 ημέρες, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, μίλησε ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου, Κ. Καμπουράκης καλώντας όλους να παραμείνουν μακριά από χώρους συνάθροισης και να αποφύγουν τον συνωστισμό σε κλειστούς χώρους.
Στο μεταξύ, αναστέλλεται και η λειτουργία χώρων άθλησης που βρίσκονται μέσα στα σχολεία, καθώς και βιβλιοθηκών και κυλικείων. Ωστόσο, κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι διοικητικές δομές των εκπαιδευτικών μονάδων. Η διοικητική δομή του σχολείου θα λειτουργεί κανονικά για την έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων ενώ στις μονάδες θα βρίσκονται διευθυντές και υποδιευθυντές σχολείων για να εξυπηρετούν.
«Θα πρέπει να το πούμε καθαρά. Ο λόγος που έκλεισαν οι μονάδες είναι για να αποφύγουμε τις συναθροίσεις. Να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και τα παιδιά να συμμορφωθούν στις υποδείξεις της επιστήμης. Δεν κλείνουμε τα σχολεία για να πάμε σε καφετέριες και χώρους μαζικής εστίασης. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και αυξάνουμε την υπευθυνότητά μας. Θα δούμε τι θα γίνει με την κάλυψη των διδακτικών ωρών. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται για την κάλυψη μέρους των διδακτικών ωρών είναι και η τηλεκπαίδευση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπουράκης.
Τι εξετάζεται…
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με καθημερινές συσκέψεις εξετάζει όλα τα σενάρια σχετικά με την επιμήκυνση του έτους, τον τρόπο αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών ενώ αρχίζει να έρχεται στο προσκήνιο και η εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Με δεδομένο ότι ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή πώς θα εξελιχθεί η εξάπλωση του κορωναϊού το επόμενο διάστημα, το υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσει ανάλογα με τις εξελίξεις μία σειρά μέτρων, με στόχο να μη χαθεί το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος.
Αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται πως υπάρχει ανάγκη για αλλαγή στα πλάνα του υπουργείου.

Ακυρώνονται οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Την ακύρωση όλων των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου αποφάσισε η κυβέρνηση στην προσπάθεια αποφυγής της εξάπλωσης του κορωναϊού.
Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από τη σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους περιφερειάρχες της χώρας.
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ