Οι επισκέπτες δεν κάνουν αγορές στα καταστήματα

Νέα

Αντίστροφα μετράμε για το τέλος των εμπορικών εκπτώσεων καθώς στο τέλος του μήνα πέφτει αυλαία και για τις θερινές εκπτώσεις.
Τα εμπορικά καταστήματα έχουν μεγάλα ποσοστά έκπτωσης αλλά οι καταναλωτές μάλλον δεν ανταποκρίνονται μιας και τα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν και πολλές αγορές. Ανάμεσα σε αυτούς τους καταναλωτές και οι εκατοντάδες επισκέπτες που ναι μεν κάνουν βόλτα στην αγορά αλλά δεν αφήνουν παρά μόνο ελάχιστα ευρώ στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Μπορεί ο κόσμος να είναι πολύς όμως αυτό δεν αποτυπώνεται στα καταστήματα και κυρίως στα εμπορικά.
Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Καζάζης αναφέρθηκε στην πτώση της αγοραστικής κίνησης ειδικά τις τελευταίες ημέρες όπου όποιες αγορές ήταν να γίνουν έγιναν «Οι καταναλωτές έχουν ήδη κάνει τις αγορές τους και πλέον πηγαίνοντας προς το τέλος των εκπτώσεων έχουμε κατακόρυφη πτώση», είπε ο κ. Καζάζης.

Αυξημένη κίνηση επισκεπτών

Η κίνηση των επισκεπτών στην περιοχή των Ιωαννίνων είναι αυξημένη όλο το καλοκαίρι αλλά αυτό δεν αναλύεται και σε αύξηση των εμπορικών εσόδων καθώς σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο δεν προχωρούν οι επισκέπτες σε αγορές ούτε καν σε είδη τουριστικά: «Δυστυχώς οι επισκέπτες δεν προχωρούν σε αγορές ούτε καν στα τουριστικά καταστήματα που περιμένουν αυτή την κίνηση για να βγάλουν τα έξοδα τους».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ