ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ «ΣΠΑΣΜΕΝΑ» ΤΗΣ ΔΕΗ – Εξετάζουν κατάργηση της έκπτωσης 10%

Νέα

Ένα μέτρο που ανακούφιζε τους καταναλωτές από τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μάλλον «πνέει τα λοίσθια»… Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι αρμόδιοι εξετάζουν την κατάργηση της έκπτωσης 10% στους συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΗ σε μία προσπάθεια να εξοικονομηθούν άμεσα κονδύλια για την σωτηρία της επιχείρησης.
Σε απλά ελληνικά, οι συνεπείς καταναλωτές θα πληρώσουν «το μάρμαρο» και θα χάσουν αυτή την μικρή έκπτωση που μείωνε ελάχιστα τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι πρέπει να βρεθούν 750.000.000 ώστε να πάρει η ΔΕΗ μία «παράταση ζωής». Υπολογίζεται πως το όφελος για την ΔΕΗ θα είναι έως και 180 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ μία δεύτερη σκέψη είναι το μπόνους αυτό να μειωθεί. Αυτή η κίνηση σύμφωνα με αρμόδιους του οργανισμού εμπίπτει στην χάραξη της νέας τιμολογιακής πολιτικής που στόχο έχει η τελική αξία του λογαριασμού (ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) να μη μεταβληθεί, παρά τις όποιες μεταβολές αποφασιστούν στις τιμές της κιλοβατώρας.
Ο Βασίλης Γούκος κληθείς να σχολιάσει υποστήριξε ότι αυτές οι «λύσεις» δεν θα λύσουν τα μεγάλα προβλήματα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ