Οι χαμηλές πληρότητες… φέρνουν αιτήματα στήριξης

Νέα

Γιορτές τέλος και μαζί τους τέλος και οι επισκέψεις που κράτησαν «ζεστές» τις τουριστικές επιχειρήσεις και τα καταλύματα.

Οι ξενοδόχοι ήδη έχουν δηλώσει την ανησυχία τους για το επόμενο δύσκολο διάστημα και ζητούν άμεση στήριξη των επιχειρήσεων δεδομένου ότι δεν αναμένουν «φως» πριν τον Απρίλιο….

Ο Λευτέρης Ζαρκάδας, μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έρχονται.

Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σε επιστολή της προς την κυβέρνηση ζητά στήριξη του κλάδου ειδικά στα αστικά κέντρα όπου οι πληρότητες πέφτουν πλέον σε μονοψήφια νούμερα με τη συντριπτική πλειονότητα των μονάδων 12μηνης λειτουργίας να μένουν άδειες…και να δυσκολεύονται να καλύψουν τα κόστη λειτουργίας που έτσι και αλλιώς έχουν εκτοξευτεί.

«Δεν φτάνουν οι δέκα μέρες να καλύψουν τη χασούρα»

Η κατάσταση είναι δύσκολη ενώ καταγράφηκαν αρκετές ακυρώσεις- ειδικά μετά τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς. Η κίνηση αυξήθηκε και πάλι το τετραήμερο των Φώτων αλλά και πάλι τα έσοδα  δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των επόμενων δύσκολων μηνών. Την ίδια ώρα καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους, που εκτοξεύει την λειτουργική δαπάνη των ξενοδοχείων.

«Οι δέκα ημέρες των εορτών δεν είναι ικανές να καλύψουν ούτε μικρό μέρος των υποχρεώσεων. Και αυτές οι 10 ημέρες των γιορτών αφορούν επί της ουσίας μόνο τα ξενοδοχεία σε ορεινούς προορισμούς, καθώς οι επιχειρήσεις σε αστικά κέντρα έμειναν άδειες. Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση στήριξη και αναμένουμε τις ενέργειες», κατέληξε ο κ. Ζαρκάδας.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ