Ελλείψεις σε φάρμακα ευρείας ζήτησης

Τοπικά

Περιορισμένα τα προβλήματα με την διάθεση self test

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την διανομή self test ρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ιωαννίνων Μάνος Ξενηκάκης λέγοντας ότι τα προβλήματα με την διάθεση δωρεάν τεστ σε μαθητές ήταν μικρής κλίμακας.

Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή όταν οι γονείς αναζήτησαν self test και δεν βρήκαν καθώς σε πολλά φαρμακεία είχαν εξαντληθεί.

Ο κ. Ξενηκάκης υποστήριξε ότι θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση από πλευράς του κράτους καθώς εφόσον ανακοίνωσε αυξημένους ελέγχους και αλλαγή πρωτοκόλλων θα έπρεπε να έχει φροντίσει να διαθέσει και ανάλογο αριθμό τεστ.

«Όντως, εμφανίστηκαν παροδικές ελλείψεις. Και όντως κάποιοι γονείς δυσκολεύτηκαν να προμηθευτούν ή δεν προμηθεύτηκαν καθόλου καθώς δεν υπήρχαν δωρεάν τεστ να διανεμηθούν» ανέφερε.

Ελλείψεις σε φάρμακα…

Την ίδια ώρα υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα ευρείας ζήτησης που σύμφωνα με τον κ. Ξενηκάκη είναι αποτέλεσμα της απογραφής των εταιρειών αλλά και των αργιών που μεσολάβησαν.  «Δημιουργήθηκαν προβλήματα και η λίστα με τα φάρμακα που είναι σε έλλειψη έχει μεγαλώσει. Η έλλειψη είναι αποτέλεσμα των αργιών αλλά και των απογραφών που έκαναν οι φαρμακαποθήκες. Ελπίζουμε το ζήτημα αυτό να επιλυθεί άμεσα».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ