Όχι και των εμπόρων στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Νέα

Σε εγρήγορση είναι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που ξαφνικά βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών

Σε εγρήγορση είναι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που ξαφνικά βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών που αιφνιδιαστικά αλλάζει τον τρόπο φορολόγησης χιλιάδων επαγγελματιών ενώ ταυτόχρονα το κυβερνητικό επιτελείο αφήνει σαφείς αιχμές για τα εισοδήματα που δηλώνονται.

Σήμερα Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι, έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώνεται κινητοποίηση και ο Εμπορικός Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε όλους να διαδηλώσουν και να ζητήσουν να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ελένη Κιοσέ κάλεσε όλους να συνταχτούν και να αντιδράσουν από κοινού ενάντια στα φορολογικά σχέδια του Κωστή Χατζηδάκη.

«Βάζουν πάλι στο στόχαστρο εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες και μας εγκαλούν για φοροδιαφυγή. Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να ονομάζει τη νέα φοροληστεία στους αυτοαπασχολούμενους «φορολογική δικαιοσύνη», όταν μόνο το 5% των φορολογικών εσόδων πληρώνει το μεγάλο κεφάλαιο με την εθελοντική φορολογία και τις 58 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Με τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών. Με τις 12ετείς και άλλες φοροαπαλλαγές των στρατηγικών επενδυτών που εντάχθηκαν στους «αναπτυξιακούς» νόμους των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ. Με τις off shore, τις τριγωνικές συναλλαγές, τους φορολογικούς παραδείσους, που κανείς δεν ξέρει και δεν άκουσε. Πονηρά η κυβέρνηση σήμερα προσπαθεί να στέψει τους εργαζόμενους ενάντια στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους για να στρώσει το έδαφος ώστε αύριο να αξιοποιήσει τους επαγγελματίες σαν μοχλό πίεσης ενάντια στην αύξηση του βασικού μισθού», είπε η κα Κιοσέ απευθύνοντας μαζικό κάλεσμα σε όλους όσοι πλήττονται από αυτή τη νέα φορολογική πολιτική.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το νέο φορολογικό σχέδιο έχουν καταγραφεί αντιδράσεις σχεδόν στο σύνολο των επαγγελματικών ομάδων που θίγει ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν στο επόμενο διάστημα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ