Ο Κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – Όλα έτοιμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Νέα

Κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων σύμφωνα με τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης της Ηπείρου κ. Καμπουράκη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμό των εισακτέων θα αυξηθεί κατά 3.643. Συνολικά, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των τμημάτων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανέρχεται σε 78.335 ενώ το 2018 ήταν 74.692.
Ο διευθυντής Εκπαίδευσης της Ηπείρου κ. Καμπουράκης, τόνισε ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις θα συμμετέχουν στα Γιάννενα 1520 μαθητές, 1300 εκ των οποίων απόφοιτοι των Γενικών σχολείων και οι υπόλοιποι υποψήφιοι προέρχονται από τα ΕΠΑΛ.
Η ανακοίνωση από τα χείλη του πρωθυπουργού για την προκήρυξη εκλογών αμέσως μετά την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν φαίνεται να διαταράσσει την όλη διαδικασία καθώς όλα βαίνουν ομαλά.
Ήδη, εδώ και ημέρες, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία, προκειμένου οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα και έχουν ετοιμαστεί 15 εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές των ΓΕΛ, ένα για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και ένα για τους «φυσικώς αδύνατους» μαθητές.
Ο κ. Καμπουράκης ξεκαθάρισε ότι όλα εξελίσσονται κανονικά και χωρίς προβλήματα καλώντας τους μαθητές να συνεχίσουν το διάβασμα ενόψει της κορύφωσης των προσπαθειών που καταβάλλουν οι μαθητές για την συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
«Εμείς, συνεχίζουμε την οργάνωση για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων» είπε, ο κ. Καμπουράκης λέγοντας ότι το Υπουργείο και οι διευθύνσεις θα φροντίσουν ώστε όλα να γίνουν με τρόπο σωστό και χωρίς προβλήματα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: EΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ