ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Ρεκόρ για τον Καχριμάνη

Πολιτική

Εξαιρετικά υψηλό ήταν το ποσοστό του Αλ. Καχριμάνη στην Περιφέρεια Ηπείρου που με την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων έφτασε στο 57,10%.
Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα-ρεκόρ δίνει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, τη δυνατότητα στην παράταξη να εκλέξει στο σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου 29 περιφερειακούς συμβούλους από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Βαδίζοντας ωστόσο προς την οριστικοποίηση του αποτελέσματος και την ενσωμάτωση στο Υπ. Εσωτερικών υπήρξε διαφοροποίηση στην κατανομή των εδρών για τις υπόλοιπες παρατάξεις.
Η παράταξη του Γ. Ζάψα που μέχρι το μεσημέρι κέρδιζε οκτώ έδρες, από τη διάθεση των υπολοίπων των παρατάξεων χάνει μία έδρα στην Π.Ε Άρτας, η οποία καταλήγει στην Ελληνική Αυγή και τον Κ. Αναγνώστου.
Έτσι, με την επιφύλαξη μίας όχι και τόσο πιθανής νέας κατανομής με την ενσωμάτωση στο 100% η παράταξη Καχριμάνη θα έχει 29 έδρες, η παράταξη Ζάψα επτά, η παράταξη Ριζόπουλου πέντε, η παράταξη Δημητρίου τέσσερις, η παράταξη Πρέντζα τρεις και από μία έδρα οι παρατάξεις με επικεφαλής τους Ν. Ζήκο, Κ. Νουτσόπουλο και Κ. Αναγνώστου.
Μάχη όμως γινόταν σε όλες τις παρατάξεις για τη θέση που θα καταλάβει κάθε υποψήφιος σύμβουλος στον πίνακα της σταυροδοσίας.
Η παράταξη Καχριμάνη εκλέγει 15 περιφερειακούς συμβούλους στην Π.Ε Ιωαννίνων και αργά το απόγευμα η καταμέτρηση είχε φτάσει στα 487 εκλογικά τμήματα σε σύνολο 505.