Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-Πολλά τα κενά, καμία λύση μέχρι στιγμής

Νέα

Άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές μονάδες Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πωγωνίου ζητά ο Κων/νος Καψάλης.

Άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές μονάδες Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πωγωνίου ζητά από την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Καψάλης.

Ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε στα κενά που είναι πάρα πολλά σαράντα ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς «παρατηρείται το πρωτοφανές φαινόμενο τα κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό να είναι περισσότερα από το ήδη υπάρχον. Οι μαθητές του ακριτικού Δήμου Πωγωνίου, όπως και όλοι οι μαθητές, καλούνται να αντιμετωπίσουν μία δύσκολη χρονιά μετά την επιστροφή τους στις σχολικές τάξεις και τα προβλήματα που δημιούργησε σε ολόκληρη την κοινωνία η πανδημία του κορονοϊού και πολύ περισσότερο στα παιδιά και στο κομμάτι της εκπαίδευσης» τόνισε ο δήμαρχος για να συμπληρώσει ότι η πολιτεία οφείλει να κάνει αυτή την επιστροφή όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Τα κενά που υπάρχουν σε τέσσερις (4) σχολικές μονάδες του Δήμου Πωγωνίου είναι τα εξής: Λύκειο Δολιανών: Καθηγητής Γαλλικών Καθηγητής Αγγλικών Θεολόγος.

Γυμνάσιο Δολιανών: Μαθηματικός,  Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Γυμνάσιο Παρακαλάμου: Φιλόλογος, Μαθηματικός, Καθηγητής Γαλλικών, Φυσικής Αγωγής, Τεχνολογίας, Καλλιτεχνικών, Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Οικιακής Οικονομίας, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή.

Τέλος,  στο Γυμνάσιο Δελβινακίου έχουν κενά στις ειδικότητες: Μαθηματικός Τεχνολογίας Καλλιτεχνικών.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ