Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ – Όλα έτοιμα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Νέα

Ολοταχώς βαδίζουμε για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε στις προετοιμασίες λέγοντας ότι όλα είναι έτοιμα για τους υποψήφιους μαθητές που θα δώσουν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο κ. Καμπουράκης μιλώντας στο Itv υποστήριξε ότι όλες οι διαδικασίες προχωρούν καλώντας τα παιδιά να δείχνουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις δυνατότητες που έχουν μακριά από το άγχος που συνοδεύει τις εξετάσεις. «Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι πρέπει προκειμένου να γίνουν οι εξετάσεις των μαθητών», είπε ο κ. Καμπουράκης.
Ουσιαστικά, είναι η τελευταία χρονιά των Πανελλαδικών, όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα.
Από του χρόνου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος Γαβρόγλου για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, θα υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής σε ορισμένες σχολές χωρίς Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι Ομάδες Προσανατολισμού (ΟΠ) θα είναι τέσσερις, όσα δηλαδή και τα επιστημονικά πεδία, ενώ θα διεξάγονται εξετάσεις για το απολυτήριο σε ομάδες σχολείων.

Αρχή πανελληνίων αμέσως μετά τις εκλογές
Οι Πανελλήνιες ξεκινούν με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τα ΕΠΑΛ στις 6 Ιουνίου ενώ για τα ΓΕΛ οι εξετάσεις ξεκινούν στις 7 Ιουνίου.
Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα εξεταστικά κέντρα για τους υποψήφιους.
Οι φετινές Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν για τα Επαγγελματικά Λύκεια με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και για τα Γενικά Λύκεια με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα (Νέα Ελληνική Γλώσσα, Γενική Παιδεία) την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη συνέχεια, τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού:
10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
18 Ιουνίου: οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).
Όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αρχικά στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ