ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DU LAC, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ – Στα Γιάννενα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Πολιτική

– Παρουσιάζει πλήρες ψηφοδέλτιο ο Δημήτρης Δημητρίου

Στα Γιάννενα, θα βρεθεί, σήμερα Πέμπτη, στις 8 το βράδυ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι στα Γιάννενα και να επισκεφθεί στις 2, το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Δημήτρη Δημητρίου.
Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, η Ελένη Αγαπητού αναφέρθηκε στο πολιτικό μήνυμα της επίσκεψης της κα. Γεννηματά ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών.
Κάνοντας αναφορά στις επισκέψεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν τις προτάσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ενόψει των εκλογών της 26ης Μαϊου.
«Η ΝΕ Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής πιστεύει ότι είναι απαραίτητο οι πολίτες να παρακολουθήσουν αύριο στις 8 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Du Lac την ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά» είπε η κα. Αγαπητού
Μπαίνοντας στο πολιτικό σκέλος εξαπέλυσε επίθεση στους αρχηγούς των δυο μεγάλων πολιτικών κομμάτων: «Όσοι δεν εθελοτυφλούν για ιδιοτελείς λόγους μπορούν να δουν ότι οι διαφορές των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι ελάχιστες αφού ο κος Τσίπρας μετάλλαξε το κόμμα της « πρώτης φοράς Αριστερά» σε σκληρή «Δεξιά». Πορεύτηκε επί σειρά ετών χέρι με χέρι με τον κο Καμμένο όχι μόνο για να παραμείνει στην εξουσία αλλά και να θυσιάσει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο βωμό των πρωτογενών υπερπλεονασμάτων και αφού αφαίμαξε το υστέρημα του Ελληνικού λαού τώρα έρχεται μια βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές να επιστρέψει μόνο το 1/10 σε παροχές, σε ανθρώπους που ήταν φτωχοί και τους φτωχοποίησε ακόμα περισσότερο, ώστε να είναι ζωτικής σημασίας για αυτούς τα ψίχουλα που τους δίνουν και να νιώθουν ευγνώμονες προς τη κυβέρνηση .
Μπροστά μας έχουμε τις εκλογές για την Ευρώπη και οι δυο αρχηγοί ασχολούνται μόνο για την καρέκλα του Πρωθυπουργού Οι λαοί της Ευρώπης αντιμετωπίζουν την ανασφάλεια και τη φτώχεια. Η ακροδεξιά, ο εθνικισμός, ο λαϊκισμός απειλούν ευθέως την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Εμείς οι Σοσιαλιστές είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τη Δημοκρατία και τις Κοινωνικές κατακτήσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, κάλεσε του πολίτες να επιλέξουν το ΚΙΝΑΛ και να δώσουν όλοι μαζί την μάχη: «Δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί μέσα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES).Στηρίζουμε τον Φρανς Τίμμερμανς για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προτείνουμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη. Με πυλώνες την περισσότερο Κοινωνική Ευρώπη. Την Ευρώπη της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης. Τη Βιώσιμη οικονομική Ανάπτυξη για τους πολλούς, και όχι για τους λίγους. Την Ελεύθερη και Δημοκρατική Ευρώπη. Την Ευρώπη Ισότητας και Δικαιωμάτων για όλους. Την Ευρώπη με δίκαιη πολιτική ασύλου και μετανάστευσης. Την Προοδευτική Ευρώπη με πρόγραμμα για τους Νέους. Στις ευρωπαϊκές εκλογές ψηφίζουμε Αλλαγή για την Ευρώπη. Ψηφίζουμε Κίνημα Αλλαγής. Με τη ψήφο μας στο Κίνημα Αλλαγής ψηφίζουμε: ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Δεξιά, που στην Ελλάδα εκφράζει η Ν.Δ. ΟΧΙ στον λαϊκισμό και στον καθεστωτισμό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. ΟΧΙ σε αυτούς που στο εξωτερικό επαγγέλλονται προοδευτικά μέτωπα, ενώ στο εσωτερικό συγκυβερνούν με την ακροδεξιά» κατέληξε.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ