Νέος αξονικός στο ΠΓΝΙ, σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο και ενίσχυση του «Χατζηκώστα»

Νέα

Ειδήσεις έβγαλε η επίσκεψη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη στα Γιάννενα.

Ο διοικητής πραγματοποίησε επισκέψεις στα δυο νοσοκομεία της πόλης ενώ υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Πρύτανη Άννα Μπατιστάτου για την εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων.

Στα χέρια του διοικητή το πόρισμα

Ο κ. Καρβέλης ερωτηθείς για το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο, εξήγησε ότι έχει φτάσει στα χέρια του το πόρισμα και θα το μελετήσει προσεκτικά ώστε να ακολουθηθούν οι επόμενες ενέργειες.

Ο κ. Καρβέλης είχε από την αρχή επισημάνει ότι πρώτιστο μέλημα της ΥΠΕ είναι να δοθούν όλες οι απαντήσεις εξετάζοντας τυχόν λάθη, πλημμέλειες ή παραλείψεις στη διαδικασία της ιατρικής παρακολούθησης και νοσηλείας της 20χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στο ΠΓΝΙ και για αυτό το λόγο είχε διατάξει και την κατεπείγουσα διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο

Εξίσου σημαντική η υπογραφή πρωτοκόλλου με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Όπως εξήγησε είναι μια σύμπραξη με την οποία ξεκινά η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για την εκπαίδευση όλου του υγειονομικού προσωπικού με σκοπό να πιστοποιηθούν οι υγειονομικοί.

«Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στα πλαίσια προγραμμάτων που έχει την εποπτεία η 6η ΥΠΕ. Την σύμπραξη αυτή την ήθελαν και τα δυο μέρη και το Πανεπιστήμιο και η Υγειονομική Περιφέρεια. Όλοι όσοι εκπαιδεύονται θα λαμβάνουν πιστοποίηση για την κατάρτιση. Τα προγράμματα θα τα διδάξουν οι ίδιοι οι κλινικοί και αφορούν μεταξύ άλλων στην αντιμετώπιση και την προσέγγιση των ασθενών.  Οι καταρτίσεις ξεκινούν άμεσα», κατέληξε.

Άμεση προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού

Η άμεση προμήθεια και εγκατάσταση νέου σύγχρονου πολυτομικού υπολογιστικού (αξονικού) τομογράφου, υψηλών προδιαγραφών, που θα αντικαταστήσει τον εκτός λειτουργίας δεύτερο αξονικό, ενώ παράλληλα θα πληροί και όλες τις ιατροτεχνολογικές προϋποθέσεις για τις εφαρμογές που επιτελούνται στο ΠΓΝΙ αλλά και όσες σχεδιάζονται να εφαρμοστούν στο προσεχές διάστημα, όπως τη διαγνωστική προσπέλαση και αντιμετώπιση οξέος εγκεφαλικού επεισοδίου, αποφασίστηκε στην διάρκεια της επίσκεψης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Παράλληλα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών – και ιδιαιτέρως των λοιμωδών περιστατικών που νοσηλεύονται ή προσκομίζονται στο ΠΓΝΙ – και μέχρι την εγκατάσταση του νέου σύγχρονου τομογράφου, αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση του εκτός λειτουργίας δεύτερου αξονικού του ΠΓΝΙ με αντίστοιχο τομογράφο που βρίσκεται στη διάθεση της 6ης ΥΠΕ, ώστε να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες του Νοσοκομείου και να εξασφαλιστεί η ομαλή του λειτουργία και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υποδιοικητής Γιάννης Νικόπουλος, η διοίκηση του Νοσοκομείου, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, η διευθύντρια του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ενίσχυση και του «Χατζηκώστα»

Τελευταίος σταθμός ήταν το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπου τον υποδέχτηκε ο διοικητής Σπύρος Δερδεμέζης. Ο κ. Καρβέλης εξήγησε ότι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να αναδειχτεί ανάδοχος για την πλήρη ανακαίνιση των ΤΕΠ. Η αναβάθμιση των ΤΕΠ αναμένεται να αλλάξει καθοριστικά τόσο την καθημερινότητα των υγειονομικών αλλά κυρίως την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Την ίδια ώρα όπως επεσήμανε θα συνεχίσουν να ενισχύουν και να αντικαθιστούν μηχανήματα που έκλεισε ο κύκλος ζωής τους «και το νοσοκομείο Χατζηκώστα, χρειάζεται ενίσχυση και θα κινηθούμε στην ίδια λογική καθώς για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει αντικαταστάσεις μηχανημάτων. Θα προχωρήσουμε και θα ενισχύσουμε», κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ