Νέα κινητοποίηση για την ελευθερία στη διαδήλωση

Νέα

Εκ νέου κινητοποιούνται σήμερα Πέμπτη στις 19.00 στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων με μία νέα διαδήλωση τα μέλη της Επιτροπής για την ελευθερία στη διαδήλωση, ζητώντας την απόσυρση και ανατροπή του νόμου που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή και αναφέρεται στο νέο τρόπο και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να συντρέχουν γα να γίνονται οι διαδηλώσεις.

Τα συλλαλητήρια που προηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε όλη τη χώρα αποτέλεσαν τον προάγγελο των σημερινών κινητοποιήσεων με τα μέλη της Επιτροπής για την ελευθερία στις διαδηλώσεις, να απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στους πολίτες των Ιωαννίνων. Ο Νίκος Δημητρόπουλος, και ο Χρήστος Μπούτσορας από την Επιτροπή και ο Χρήστος Κλείτσας από το Σωματείο Μετάλλου που στηρίζει τις κινητοποιήσεις έκαναν λόγο για έναν αντιδραστικό νόμο που ακολουθεί και ενισχύει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με στόχο τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνοντας επίδειξη δύναμης και αποκαλύπτοντας πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο νόμος, εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ και τα μηχανοκίνητα δολοφονικά της τάγματα. Με δολοφονική μανία, έπνιξαν στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, χτύπησαν, κυνήγησαν και συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα και ιδιαίτερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα, απέδειξαν ότι το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν πρόκειται να ζητήσει καμιά άδεια για να αγωνιστεί», ανέφεραν μεταξύ άλλων.