«Να τοποθετηθεί το ΤΕΕ και για άλλα έργα υποδομής»

Νέα

Το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καλεί ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης να πάρει θέση και για άλλα έργα υποδομής της περιοχής, μετά την αρνητική τοποθέτηση του πρώτου για το ενδεχόμενο δημιουργίας αιολικών πάρκων στο όρος Λάκμος. Η επιστολή του κ. Καλογιάννη απευθύνεται στον πρόεδρο του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου Γιάννη Λυκοτραφίτη και έχει σαφείς πολιτικές αιχμές.

«Έλαβα την επιστολή σας προς το Υπ. Περιβάλλοντος, την οποία μου κοινοποιήσατε, με θέμα «Απόψεις επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων (4) Αιολικών Πάρκων, συνολικής ισχύος 88,45 MW, στο όρος Λάκμος» και σας ευχαριστώ.

Είναι θετικό το γεγονός ότι το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου, μετά από πολύ μεγάλο διάστημα, εκφράζει άποψη, έστω και αρνητική, για θέμα που απασχολεί τον Νομό Ιωαννίνων.

Επιτρέψτε μου όμως να σας θυμίσω ότι στο Επιμελητήριό μας εκκρεμεί η συζήτηση και έκφραση άποψης για σοβαρά έργα υποδομής και ανάπτυξης της Ηπείρου, με σημαντικά αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη.

Αναφέρομαι ειδικότερα στο βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, αλλά και τον ενιαίο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, θέμα άμεσα συνυφασμένο με το οικοσύστημα της Παμβώτιδας και την ύδρευση του λεκανοπεδίου, τα οποία παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα.

Όπως γνωρίζετε, έχω καταθέσει στο ΤΕΕ/ΤΗ τεκμηριωμένες προτάσεις για όλα τα προαναφερόμενα έργα και σχέδια, στην κατεύθυνση να συμβάλω εμπράκτως στην προώθησή τους. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, για άγνωστους λόγους, καμία από αυτές δεν έχει συζητηθεί στη Διοικούσα Επιτροπή.

Το Επιμελητήριό μας είναι ο πλέον αρμόδιος Φορέας για να εκφράσει γνώμη επί αυτών των σοβαρών τεχνικών και αναπτυξιακών θεμάτων, τα οποία παραμένουν στάσιμα για πολλά έτη και να πιέσει για την υλοποίησή τους. Η δρομολόγησή τους, στη σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία, για την οποία η σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες, θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάταξη της εθνικής οικονομίας και στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Κατόπιν αυτών, παρακαλώ για τις ενέργειές σας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του βουλευτή.