ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ-Αναμενόμενες οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα Χριστούγεννα

Νέα

Τα Χριστούγεννα δεν θα μοιάζουν με άλλες χρονιές και όλα θα είναι ήσυχα.

Δεν ξάφνιασαν… κανέναν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε όπου μίλησε για την σημερινή κατάσταση αλλά και για την απόφαση να μείνει κλειστή η εστίαση και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.
Εδώ και ημέρες ήταν σχεδόν σίγουρο ότι οι επιστήμονες είχαν ζητήσει να υπάρχει παράταση κλεισίματος σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων καθώς ο φόβος είναι υπαρκτός και ο αριθμός των νεκρών δεν αφήνει κανένα περιθώριο για χαλάρωση και εφησυχασμό.
Η πόλη των Ιωαννίνων αλλά και συνολικά ο Νομός- που είναι άλλωστε από τους πιο δημοφιλής για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, θα μείνει κλειστός όπως και όλη η χώρα. Τα Χριστούγεννα δεν θα μοιάζουν με άλλες χρονιές και όλα θα είναι ήσυχα.

Τα προβλήματα υπαρκτά και για την δική μας περιοχή καθώς τα έσοδα από την περίοδο των γιορτών αποτελούσαν τα προηγούμενα χρόνια «ανάσα» για εκατοντάδες επιχειρηματίες.
Η απώλεια εσόδων είναι δεδομένη και σημαίνει ότι θα χρειαστεί σοβαρές ενέργειες στήριξης από όλους τους φορείς για να καλυφθούν τα κενά και τα προβλήματα που θα προκύψουν από αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας.
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, στον απόηχο της συνέντευξης του προέδρου της κυβέρνησης, ρωτήθηκε για την όλη κατάσταση. Ο κ. Ελισάφ υποστήριξε ότι ήταν αναμενόμενες και λογικές αυτές οι ανακοινώσεις από πλευράς του πρωθυπουργού καθώς οι συνθήκες και ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων δεν αφήνουν κανέναν περιθώριο για άλλες αποφάσεις.

Η απαγόρευση των μετακινήσεων ήταν αυτονόητη καθώς διπλανές περιφέρειες έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και η όποια μετακίνηση από νομό σε νομό θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στην πιθανή διασπορά του ιού.
Η μόνη ελπίδα το εμβόλιο που αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος από την πανδημία του κορωναϊού. «Ο εμβολιασμός που αναμένεται να ξεκινήσει είναι μια ελπίδα. Εκεί, περίπου μετά το Πάσχα που ένα μεγάλο τμήμα θα έχει εμβολιαστεί θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.
Μέχρι τότε…υπομονή!
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ