Μητσοτάκης: Τον Μάιο ανακοινώνουμε δίκτυο ορεινής διάσωσης

Νέα

«Ο θάνατος του Ερμή Θεοχαρόπουλου στα Τζουμέρκα μας συγκλόνισε όλους», ανέφερε ο πρωθυπουργός

Με μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, δήλωσε πως με αφορμή το τραγικό συμβάν, πριν λίγους μήνες στα Τζουμέρκα, όπου ο νεαρός σκιέρ Ερμής Θεοχαρόπουλος βρήκε τραγικό θάνατο, η κυβέρνηση σύντομα θα δημιουργήσει δίκτυο ορεινής διάσωσης.

Αναλυτικά το μήνυμα του Πρωθυπουργού:

«Ο τραγικός χαμός του Ερμή Θεοχαρόπουλου πριν τρεις μήνες στα Τζουμέρκα με συγκλόνισε και με κινητοποίησε. Όντας και ο ίδιος πατέρας τριών παιδιών αλλά και λάτρης των βουνών μας, ένιωσα βαθιά μέσα μου τη συντριβή των γονιών, των συγγενών και των φίλων του Ερμή. Πώς γίνεται κάτι που αγαπάς τόσο πολύ να σου στερεί ό,τι πολυτιμότερο έχεις; Την ίδια σου τη ζωή…

Γι’ αυτό δεσμεύθηκα προσωπικά στον πατέρα και τη μητέρα του Ερμή, πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βελτιώσουμε το δίκτυο ορεινής διάσωσης και έγκαιρης διακομιδής και αερομεταφοράς στα νοσοκομεία μας, όλων όσων αντιμετωπίζουν ατυχήματα στα ελληνικά βουνά.

Οι συνεργάτες μου και το επιτελείο της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής έχουν αναλάβει να μου φέρουν εντός του Μαΐου μια τελική πρόταση για τη δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου σε πιλοτική ανάπτυξη, με τη συνεργασία και ιδιωτικών φορέων, ήδη από το φετινό καλοκαίρι.

Ο ορεινός τουρισμός και αθλητισμός προσφέρουν πολλές χαρές αλλά έχουν και κινδύνους. Είναι ευθύνη του κράτους να κάνει όσο πιο ασφαλή γίνεται αυτή την επιλογή για όσους και όσες επισκέπτονται τα βουνά μας κάθε εποχή του χρόνου. Η εμπειρία του βουνού πρέπει να είναι μια εμπειρία χαράς και εξερεύνησης και όχι μια εμπειρία πόνου.

Σας εύχομαι καλή ανάσταση με ιδιαίτερες ευχές για κουράγιο και πίστη στους γονείς του Ερμή».