ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΑΞΙΜΟΣ – Τήρηση μέτρων σε όλους τους χώρους

Νέα

Για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων τόσο στις εκκλησίες, όσο και στο γηροκομείο, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμος, μιλώντας στο ITV.

«Παρακαλούμε όλους τους ανθρώπους να τηρούν τα μέτρα, να τηρούν αποστάσεις και φυσικά και στις εκκλησίες», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Μάξιμος ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων.

Ο σεβασμιότατος αναφερόμενος στις αρχές της αγάπης της Ορθοδοξίας, είπε ότι έχουμε πολλές προκλήσεις που έχουν να κάνουν τόσο με τα εθνικά θέματα όσο και με την οικονομία.
«Πρέπει να είμαστε σώφρονες και υγιείς. Όσοι πιστοί έρχονται τακτικά στην εκκλησία γνωρίζουν ότι πρέπει να τηρούν και να συμμορφώνονται με τα μέτρα. Όσο πιο προσεκτικοί είμαστε, τόσο το καλύτερο. Να φροντίσουμε να μην είμαστε εμείς η αιτία να χαθούν άνθρωποι», σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με το γηροκομείο και τα μέτρα πρόληψης, είπε ότι εφαρμόζονται τα μέτρα από πολύ πριν την εξαγγελία της υπουργού, κα. Μιχαηλίδου.
«Υπήρξαν αντιδράσεις, αλλά εμείς δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν ανθρώπινες ζωές από απερισκεψία», κατέληξε ο κ. Μάξιμος λέγοντας ότι μόνο με μάσκα και μόνο με τήρηση των μέτρων πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες στο γηροκομείο.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ