Μία ακόμα διάκριση για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Νέα
  • 5ο στην Ελλάδα με βάση τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της Σαγκάης

Την 5η θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων και μία θέση στην κατηγορία των θέσεων από την 801η έως την 900η κατέλαβε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σύμφωνα με την αξιολόγηση του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού της Σαγκάης.
Στη λίστα των κορυφαίων 1000 ιδρυμάτων του κόσμου βρίσκονται επτά ελληνικά πανεπιστήμια με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών να βρίσκεται στην 3η εκατοντάδα.
Ακολουθεί στις θέσεις 401-500 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  Στις θέσεις 501 έως 1000 βρίσκονται πέντε Ελληνικά Πανεπιστήμια: το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις θέσεις 601-700, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στις θέσεις 701-800, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων  στις θέσεις 801-900 και τα Πανεπιστήμιο Πατρών και Θεσσαλίας  στις θέσεις 901-1000.
Μία ακόμα σημαντική διάκριση που προκύπτει από την ανάλυση είναι ότι το ΕΚΠΑ είναι πρώτο μεταξύ των 28 Βαλκανικών Πανεπιστημίων που βρίσκονται στην Κατάταξη της ARWU.
Στην κατάταξη του 2019 συμπεριλαμβάνονται πανεπιστήμια από 64 χώρες. Η πρώτη δεκάδα των κορυφαίων πανεπιστημίων είναι ακριβώς ίδια με την περσινή. Πρώτο βρίσκεται το Χάρβαρντ, για 17η συνεχόμενη χρονιά, και ακολουθεί το Στάνφορντ. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ –το πρώτο μη αμερικανικό, ενώ ακολουθεί το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Πρίνστον, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Κολούμπια, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.