Μετωπική…για τις πρακτικές του Υπουργείου Παιδείας

Νέα

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας που αντιδρούν στα όσα κάνει το Υπουργείο Παιδείας και αφορούν την αξιολόγηση. Αντιδρούν επίσης στην αγωγή που υπέβαλε η Υπουργός ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη η απεργιακή κινητοποίηση.

Το απεργιακό ραντεβού στα Γιάννενα δίνεται τη Δευτέρα, στις 11, στην Ακαδημία.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατέθεσε αγωγή ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».

Υπενθυμίζεται, ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

Η  ΔΟΕ τονίζει μεταξύ άλλων ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σχετικά με τις εκθέσεις αποτίμησης του σχολικούς έτους 2020-2021 «δεν αντιστοιχούν με την πραγματικότητα». Οι εκπαιδευτικές μονάδες που εμφανίζονται στη σχετική πλατφόρμα του ΙΕΠ, όπως υποστηρίζει η ΔΟΕ, «με δεδομένα τα πραγματικά στοιχεία της συντριπτικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή», είτε αφορούν «ενέργειες μεμονωμένων προσώπων» είτε «κενές» αναρτήσεις που δηλώνουν την αδυναμία των σχολικών μονάδων να παρουσιάσουν έκθεση αποτίμησης λόγω της περυσινής συμμετοχής των συλλόγων διδασκόντων στην απεργία-αποχή.

Πυρ ομαδόν και απεργιακό ραντεβού

Στο μεταξύ,  ο πρόεδρος των Δασκάλων-Νηπιαγωγών κ. Κώστας Παργανάς, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κ. Στέφανος Μιχάλης και ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων κ. Χρίστος Γρίβας καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία και στην συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Δευτέρα στην Ακαδημία.

«Καλούμε όλους να δώσουν το “παρών” στην απεργία και στην συγκέντρωση της Δευτέρας», ανέφεραν καταδικάζοντας τις πρακτικές που ακολουθεί το Υπουργείο για την αξιολόγηση.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ