Μετακίνηση με αστικά και καραβάκια

Νέα

Κερδίζει έδαφος η πρόταση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που αφορά την εφαρμογή ενός μοντέλου συνδυαστικών συγκοινωνιών στην παραλίμνια περιοχή, στο οποίο να μπορούν να ενταχθούν και πλωτά μέσα.
Τη θετική του διάθεση είχε δείξει πρώτος ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σημειώνοντας πως είναι αναγκαία η αλλαγή του παρόντος μοντέλου μετακινήσεων, και σε αυτή τη θετική διάθεση προστίθεται και εκείνη του Φορέα Διαχείρισης της Παμβώτιδας, όπως προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου Φίλιππου Φίλιου.
Ο κ. Φίλιος ανέφερε πως η πρόταση του Αστικού ΚΤΕΛ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και πρόσθεσε πως στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φορέα με την Μονάδα Διαχείρισης Προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης έχει επισημανθεί η αναγκαιότητα για παρεμβάσεις συγκοινωνιακού και κυκλοφοριακού χαρακτήρα στο παραλίμνιο μέτωπο. Σε αυτές τις παρεμβάσεις προτεραιότητα θεωρείται η στροφή σε πιο οικολογικές λύσεις, δηλαδή η ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς που προκύπτει από τη μείωση χρήσης του Ι.Χ.
«Απαιτείται μία συνδυαστική δουλειά ώστε η εξυπηρέτηση και η προσέγγιση του παραλίμνιου μετώπου να γίνεται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, γιατί αυτό θα βελτιώσει και την εικόνα του παραλίμνιου μετώπου, αλλά και την ίδια την εξυπηρέτηση μετακίνησης.
Η πρόταση συζητήθηκε και στην Επιτροπή Διαβούλευσης, θεωρώ ότι έχει επιστημονική βάση και θα πρέπει να υποτάσσεται σε έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό, σε συνδυασμό με την αύξηση του τουρισμού, την επικείμενη επανέναρξη των δρομολογίων των υδροπλάνων και τη βελτίωση των υποδομών στο αεροδρόμιο.
Αναφορικά με την χρήση νέων πλωτών μέσων αλλά και τη δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης σε διαφορετικά σημεία από τον μόλο και το νησί, το κρίσιμο ζητούμενο είναι τα δρομολόγια να είναι βιώσιμα και να μην χρειαστεί να αλλάζουνε κάθε τόσο.
Για να γίνουν βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, για να αφήσουμε το Ι.Χ και να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στο παραλίμνιο μέτωπο», ανέφερε ο κ. Φίλιος.