ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Πρόσω ολοταχώς για την «Τεχνόπολη»

Νέα

Πλώρη για την ίδρυση «Τεχνόπολης» στα Γιάννενα βάζει η Περιφέρεια Ηπείρου, δείχνοντας πως δεν θέλει να αφήσει το σχέδιο στα χαρτιά. Στα πλαίσια της δημιουργίας αυτού του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας (οικοσύστημα καινοτομίας) που σχεδιάζει η Περιφέρεια για την προσέλκυση εταιρειών διεθνούς βεληνεκούς, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης συναντήθηκε χθες Παρασκευή, ύστερα από πρόσκλησή του, εκ νέου με διευθυντές και στελέχη των δύο εταιριών Team Viewer Greece και P&I Hellas, που ήδη λειτουργούν στα Ιωάννινα.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το θέμα των κτιριακών υποδομών για τη μακροχρόνια ανάπτυξή τους. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα στελέχη των ανωτέρω εταιριών για τις ενέργειες που -εκ μέρους του- έχουν γίνει ως τώρα και για τα επόμενα στάδια που ακολουθούν.
Για την περαιτέρω προώθηση των διαδικασιών ζητήθηκε από τις εταιρίες να παραθέσουν αναλυτικά στοιχεία με τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τις μακροχρόνιες υποδομές τους, προκειμένου να σχεδιαστεί από κοινού το κτιριολογικό πρόγραμμα για τις ανάγκες των πρώτων εταιριών που θα εγκατασταθούν.
Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την 21η Ιανουαρίου 2020, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Κέντρου Έρευνας της Team Viewer Greece στα Ιωάννινα.
Η Περιφέρεια βρίσκεται σε παράλληλες συζητήσεις και με άλλες εταιρίες του κλάδου που έχουν εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον συμμετοχής στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας και ήδη έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις κορυφής στις αρχές του επόμενου έτους.
Η ανακοίνωση του σχεδίου αυτού της Περιφέρειας τον προηγούμενο μήνα είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας ενώ από ορισμένους είχε εκφραστεί η εκτίμηση πως θα υλοποιηθεί σε βάθος αρκετών χρόνων, ή πως βασίζεται σε θεωρητικό μόνο υπόβαθρο, όμως οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη δείχνουν μάλλον το αντίθετο. Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της Περιφέρειας, το Πάρκο Τεχνολογίας θα έχει τη δυνατότητα να απασχολήσει έως και 3.000 άτομα, έναν αρκετά μεγάλο αριθμό εργαζομένων δηλαδή για τα δεδομένα των Ιωαννίνων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ