Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων

Νέα

Μείωση των ανασφάλιστων οχημάτων δείχνουν τα στοιχεία. Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστών, Γιώργος Μάστακας, κληθείς να σχολιάσει αναφέρθηκε σε όλες τις δυνατότητες που έχει πια ο πολίτης ώστε να μην κινεί ανασφάλιστο όχημα στους δρόμους θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον ίδιον όσο και τους άλλους.
Οι προσπάθειες που έκανε η πολιτεία για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων μέσω της ηλεκτρονικής διασταύρωσης στοιχείων, απέδωσε καρπούς και τα στοιχεία δείχνουν πως ο αριθμός των οχημάτων που δεν είναι ασφαλισμένα συρρικνώθηκε!
Ο Γιώργος Μάστακας, μιλώντας για την σημερινή εικόνα υποστήριξε ότι πια τα ασφάλιστρα είναι τόσο χαμηλά που ο κάτοχος του οχήματος μπορεί να καλυφθεί και να έχει τα βασικά που ορίζει ένα ασφάλιστρο και να μην κινδυνεύει από τσουχτερά πρόστιμα και επιβολή κυρώσεων. «Τα ασφάλιστρα έχουν μειωθεί σημαντικά και έτσι ο καθένας μπορεί να ασφαλίσει το όχημα ή το δίκυκλο. Επίσης, οι κυρώσεις είναι τέτοιες που κάποιος θα πρέπει να το σκεφτεί πολλαπλά για να αποφασίσει να μην ασφαλίσει το όχημά του» λέει και συνεχίζει «από εκεί και έπειτα εάν εμπλακεί σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα ένα ποσό της τάξης των 100.000 χιλιάδων ευρώ καλύπτεται από το Επικουρικό Ταμείο Ασφάλισης. Όμως, από εκεί και έπειτα βαρύνεται ο υπαίτιος με την προσωπική του περιουσία».
Τέλος, ο κ. Μάστακας ρωτήθηκε και για τις δυνατότητες που δίνονται πια στους πολίτες να κάνουν χρήση πολλαπλών πακέτων ασφάλισης λέγοντας ότι «τα ασφάλιστρα που αφορούν διαφόρου τύπου ασφαλίσεις όπως για παράδειγμα ασφάλιση κατοικίας από φωτιά ή πλημμύρα μπορούν να συνδυαστούν με εκείνες των οχημάτων και να δώσουν σημαντικές εκπτώσεις και ωφέλειες στον δικαιούχο. Πάντως, σε κάθε περίπτωση όπως ανέφερε ο κ. Μάστακας πλέον υπάρχουν πολλά κίνητρα και διαφορετικές τιμές ασφαλίστρων ώστε καθένας να μπορεί να ασφαλίσει την περιουσία του.
Τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα ανέρχονται από 100 έως 250 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και τον κυβισμό του οχήματος.
Ειδικότερα τα πρόστιμα ανέρχονται σε:
100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά, 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικών, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και 250 ευρώ για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ