«Σοδειά» 300 κιλών κάνναβης τον Ιούλιο

Νέα

Μια διόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα κάνναβης κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές της Ηπείρου τον Ιούλιο με τη συνολική ποσότητα να ξεπερνά τα 313 κιλά. Σημειώνεται πως τον Ιούνιο η αντίστοιχη ποσότητα ήταν στα 61 κιλά.

Πέρα από αυτή τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκαν 33,1 γραμμάρια ηρωίνης, 3,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 261,7 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 307 γραμμάρια κωδεΐνης και 121 ναρκωτικά χάπια. Ακόμη κατασχέθηκαν 16 κυνηγετικά όπλα, τέσσερα τυφέκια, δύο πιστόλια, 18 φυσίγγια, 2 μαχαίρια και σιδηρογροθιές, 1 κιλό και 229 γραμμάρια λαθραίου καπνού ενώ τα ανευρεθέντα οχήματα ήταν έντεκα συνολικά.

 

Υψηλά οι συλλήψεις

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν και οι συλλήψεις τον Ιούλιο στην Ήπειρο, καθώς χειροπέδες περάστηκαν σε 595 άτομα, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από τις 451 που ήταν τον Ιούνιο. Από τις συλλήψεις οι 393 έγιναν παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών από τις οποίες οι εννιά αφορούσαν διακινητές.

Οι υπόλοιπες συλλήψεις έχουν ως εξής: έντεκα για εγκληματική οργάνωση, 61 για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών», επτά για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων», 16 για κλοπές – διαρρήξεις, μία για παράβαση της νομοθεσίας «περί Αρχαιοτήτων», επτά για πλαστογραφίες, μία για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Τελωνειακού Κώδικα», μία για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Προστασίας του Περιβάλλοντος», έξι για παράβαση της Νομοθεσίας «περί Παιγνίων», 38 για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες, δύο για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος, οχτώ για ενδοοικογενειακή βία, 15 για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.), τέσσερις για απόπειρα απόδρασης κρατουμένου, μία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, τέσσερις για ψευδή καταμήνυση, πέντε για διατάραξη οικιακής ειρήνης & ασφάλειας συγκοινωνιών, μία για υπεξαίρεση, μία για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και δώδεκα για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.).

Ακόμη, εξιχνιάστηκαν: μία υπόθεση παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών, 33 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων, 40 υποθέσεις ναρκωτικών, μία υπόθεση Αρχαιοκαπηλίας, 13 υποθέσεις απάτης, δώδεκα υποθέσεις όπλων, τέσσερις υποθέσεις πλαστογραφίας, μία υπόθεση λαθρεμπορίου, εννέα υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

 

Σημαντικές υποθέσεις

– Την (03-07-2019), συνελήφθησαν στην Πρέβεζα, δύο ημεδαποί (ένας 24χρονος και μία 26χρονη), οι οποίοι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε ουσιοεξαρτημένα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, χρησιμοποιώντας τα σπίτια τους σαν χώρους αποθήκευσης και διακίνησης. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, συνολικά πάνω από (1,3) κιλό ακατέργαστης κάνναβης, (259,2) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και πυροβόλο όπλο

– Την (05 και 11-07-2019), εξιχνιάστηκαν  δύο υποθέσεις πλαστογραφίας και απάτης, σε βάρος δύο ημεδαπών στην Πρέβεζα και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, ο οποίος πλαστογράφησε τραπεζικές επιταγές, τις οποίες χρησιμοποίησε στα πλαίσια εμπορικής συναλλαγής.

– Την (12-07-2019), συνελήφθησαν στο Ράγιο Θεσπρωτίας, 40χρονος ημεδαπός και 36χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, πάνω από 102 κιλά κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

– Την (12-07-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης – κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, από δράστη που προσποιούνταν τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. Πρόκειται για 46χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και κλοπή.

– Την (12-07-2019), συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, 46χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία, που διέπραξε την 17-07-2010, στη Στυλίδα Φθιώτιδας.

– Την (14-07-2019), συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων Λάρισας, 44χρονος ημεδαπός, για κατοχή αρχαίων αντικειμένων. Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαρμάρινη πλάκα και χάλκινη υδρία, που χρονολογούνται στους ελληνιστικούς – ρωμαϊκούς χρόνους.

– Την (15-07-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν επτά άτομα, που κατακρατούσαν παράνομα (14) αλλοδαπούς, σε εγκαταστάσεις μη λειτουργικής επιχείρησης στην παραπάνω περιοχή. Οι αλλοδαποί κατακρατούνταν παράνομα και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα, να αποστείλουν χρήματα, προκειμένου να τα παραδώσουν στο κύκλωμα και να αφεθούν ελεύθεροι.

– Την (18-07-2019), συνελήφθη στην Πρέβεζα, 50χρονος αλλοδαπός, δραπέτης από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα.

– Την (19-07-2019), συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στην Αμφιλοχία και σε χωριό του Βόλου, τρία άτομα, μέλη κυκλώματος, για εισαγωγή και μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια, πάνω από -8- κιλών κάνναβης, με σκοπό τη διακίνηση. Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα μετέφερε τα ναρκωτικά, ενώ το άλλο λειτουργούσε ως προπομπός.

– Την (23-07-2019), συνελήφθη σε ορεινή θαμνώδη περιοχή στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας, 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιτηρούσε σημείο με κρυμμένη ποσότητα κάνναβης (καβάντζα), βάρους -96- κιλών και -240- γραμμαρίων.

– Την (27-07-2019), εντοπίστηκε σε θαμνώδη περιοχή στη Λυγιά Πρέβεζας, σάκος που περιείχε (17) μακρύκανα πυροβόλα όπλα παλαιού τύπου, μη λειτουργικά. Τα όπλα κατασχέθηκαν προκειμένου αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, για εργαστηριακή εξέταση.

– Την (28-07-2019), εξιχνιάστηκαν (4) υποθέσεις απάτης και (1) υπόθεση απόπειρας απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών στην πόλη της Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 41χρονου ημεδαπού. Ο δράστης, προσποιούμενος, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., εισέρχονταν στο εσωτερικό κατοικιών όπου διέμεναν ηλικιωμένες γυναίκες και αφαιρούσαν με δόλιο τρόπο, χρηματικά ποσά και χρυσαφικά.

– Συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (διακεκριμένες κλοπές, παράνομη διακίνηση μεταναστών κατά συρροή, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και χρέη προς το Δημόσιο).