ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – Εν΄ αναμονή των 120 δόσεων

Νέα

Ως τον Μάρτιο αναμένεται νέα ρύθμιση οφειλών προς Ταμεία, σε ως 120 δόσεις και με διαγραφή ως 87% των προσαυξήσεων, για οφειλέτες δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον Εξωδικαστικό. Ανοιχτό επίσης είναι το ενδεχόμενο να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση εξόφλησης οφειλών και επιχειρήσεις εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες άφησε με δήλωσή του ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος.
Ο χρόνος ψήφισης της νέας ρύθμισης των 120 δόσεων, με ταυτόχρονη λειτουργία της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ, τοποθετείται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, ενώ όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν αυστηρό χρονικό περιθώριο, εντός του οποίου θα πρέπει να ζητήσουν την ένταξή τους στις ρυθμίσεις.
Ο πρόεδρος των Λογιστών- Φοροτεχνικών Σπύρος Μπέκας αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από πλευράς των φορολογούμενων ξεκαθαρίζοντας ότι αναμένουν τις τελικές ανακοινώσεις και την ψήφιση μιας και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι οριστικοποιημένα. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά ακόμη δεν έχει ψηφιστεί τίποτα. Περιμένουμε στις αρχές του επόμενου μήνα την ψήφιση για τις 120 δόσεις ώστε και εμείς μετά να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους για την υπαγωγή τους στο συγκεκριμένο μέτρο», είπε ο κ. Μπέκας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ