Μεγάλη κατολίσθηση στη Κηπίνα

Νέα

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχοπτώσεις στα πεδινά εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου. Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δ. Μαυρογιώργος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και στις προσπάθειες που κάνουν ώστε να δοθεί πρόσβαση παντού. Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εργάζονται για τον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου όπου υπάρχουν χιόνια και για την απομάκρυνση μπαζών από καταπτώσεις μικρής έκτασης που σημειώνονται σε άλλα τμήματά του.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχει στην περιοχή της Κηπίνας όπου εξαιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων μεγάλη κατάπτωση για την αντιμετώπιση της οποίας εργάζονται τέσσερα μηχανήματα έργου, με σκοπό να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος. «Καλούμε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ορεινές περιοχές» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρογιώργος.

Και κοπή πίτας
Στο μεταξύ, στο εργοτάξιο της Περιφέρειας, εκεί όπου «χτυπά η καρδιά» της Πολιτικής Προστασίας, εργαζόμενοι και προϊστάμενος παρουσία και του περιφερειάρχη, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα ανταλλάσσοντας ευχές για μια καλή χρονιά.
Τους εργαζόμενους στις δράσεις Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου συνεχάρη και ευχαρίστησε για την ευσυνειδησία και το έργο τους, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε στο Εργοτάξιο της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης, τόνισε μεταξύ άλλων, πώς η λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακρίνει τους εργαζόμενους σε αυτή, αποτελούν και ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργεί ο Δημόσιος Τομέας προς όφελος των πολιτών.
Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ανοίγοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στον καθημερινό προγραμματισμό που γίνεται από την Πολιτική Προστασία σε επίπεδο Περιφέρειας, τόνισε πώς «όλοι αντιμετωπίζονται ως συνεργάτες και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τη διάθεση που επιδεικνύουν προκειμένου να φέρουν σε πέρας το έργο που τους ανατίθεται και να διευκολύνουν έτσι την καθημερινότητα των πολιτών».
Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Σιώλος, τέλος, αναφέρθηκε στη θετική εικόνα που έχει στους πολίτες η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πώς είναι υπόδειγμα για τη Διοικητική της δομή, με την απόλυτη στήριξη του Περιφερειάρχη που την έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα και την καθοδήγηση του Προϊσταμένου της Δημήτρη Μαυρογιώργου.

Φωτογραφία Αρχείου